Antena 3 CNN Actualitate Vezi aici cariera politică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Vezi aici cariera politică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu

Vezi aici cariera politică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    07 Iul 2012   •   10:53

Preşedintele suspendat Traian Băsescu se va afla din nou faţă în faţă cu românii. Pe 29 iulie va fi organizat referendumul pentru demiterea lui, al doilea test pe care Traian Băsescu îl va da în timpul mandatelor sale.

Şi-a început cariera politică în 1991 ca ministru al Transporturilor, iar apoi ascensiunea l-a adus la Cotroceni. A pornit ca şi căpitan de cursă lungă si vrea să-şi încheie mandatul, apoi să se retragă din politică.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu se întâlneşte cu românii la referendumul de demitere a sa din funcţie.

Este pentru a doua oară când Traian Băsescu trece printr-un demers de suspendare din funcţia de preşedinte al României, după ce, în primul său mandat, la data de 16 aprilie 2007, a fost suspendat de Parlament cu 322 voturi "pentru" şi apoi reconfirmat prin referendum.

Traian Basescu şi-a început cariera politica imediat dupa decembrie 1989. A fost pe rând ministru al Transporturilor în guvernele Petre Roman şi apoi Theodor Stolojan. După câştigarea alegerilor din 1996 Traian Basescu a preluat portofoliul Transporturilor în Guvernul Victor Ciorbea, apoi Radu Vasile şi Mugur Isărescu.

În anul 2000, a devenit preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti a Partidului Democrat, iar în 2001, a fost ales preşedinte al Partidului Democrat.

La alegerile locale din 2000, Traian Basescu a câştigat mandatul de primar general al Capitalei în turul al doilea. Iar apoi în 2004, a fost reales în funcţie, pentru al doilea mandat.

În 2009 câştiga la limita alegerile prezidenţiale, în urma celui de-al doilea tur de scrutin, dupa ce l-a învins pe Mircea Geoana . 

Preşedintele Traian Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951, în localitatea Basarabi, din judeţul Constanţa. A absolvit Facultatea de Navigaţie din cadrul Institutului de Marina "Mircea cel Batrân" din Constanţa în anul 1976.

Deţine brevetele internaţionale de ofiţer de marina comercială, dar şi brevetul internaţional de Căpitan de cursă lungă.

Preşedintele suspendat Traian Basescu este căsătorit şi are două fiice. Ioana, este notar, iar cea mică, Elena, este europarlamentar.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, în urma votului din Parlament.

S-au înregistrat, oficial, 256 de voturi în favoarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce împotriva propunerii au fost 114 voturi, iar două voturi a fost declarate nule.

Referendumul pentru demiterea lui Băsescu a fost stabilit pentru data de 29 iulie, în urma voturilor exprimate de către parlamentari.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat hotărârile de organizare a referendumului de suspendare a preşedintelui. Vezi deciziile luate

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preia interimatul funcţiei de şef al statului

×
Subiecte în articol: referendum
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close