Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul PLUS anunţă că va exista un nou proiect de buget al Capitalei. Primarul general: "Vlad Voiculescu a cerut noi date"

Viceprimarul PLUS anunţă că va exista un nou proiect de buget al Capitalei. Primarul general: "Vlad Voiculescu a cerut noi date"

Viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, anunță că a purtat "o discuție productivă" cu primarul general Nicuşor Dan despre bugetul Capitalei.

Viceprimarul PLUS anunţă că va exista un nou proiect de buget al Capitalei. Primarul general: "Vlad Voiculescu a cerut noi date"
de Georgiana Adam    |    05 Mai 2021   •   21:21

Viceprimarul Tomescu (foto, stânga) spune că va exista un nou proiect de buget, altul decât cel respins prin neîntrunirea numărului necesar de voturi, după ce consilierii USR-PLUS s-au abținut de la vot.

"Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta.

O nouă versiune a bugetului va fi transmisă consilierilor generali în cursul dimineții, împreună cu fundamentarea veniturilor și cheltuielilor propuse de Nicușor Dan.

Este un pas înainte și ne dorim să căutăm în continuare, pe baza unor informații clare, o soluție corectă pentru București”, spune Horia Tomescu.

Epopeea bugetului Capitalei continuă şi joi, când sunt anunțate noi negocieri

Lucrurile nu sunt, însă, pe deplin clarificate, deoarece, potrivit viceprimarului PLUS, noua propunere va fi analizată, iar discuțiile vor continua într-o nouă întâlnire joi, de la ora 19.30.

"Rămânem deciși să dăm orașului un buget realist, care să nu perpetueze practicile care au adus acest oraș în faliment și care să reflecte reformele în administrația bucureșteană", susţine Tomescu.

Am avut în această seară o discuție productivă cu primarul general pe subiectul bugetului Capitalei pe anul acesta. O...

Publicată de Horia Tomescu pe Miercuri, 5 mai 2021

La rândul său, primarul general Nicuşor Dan (foto, dreapta) confirmă discuțiile dar nu folosește sintagma "o nouă versiune de buget", invocată de Tomescu.

Dan spune că dialogul a avut loc online iar la discuție au participat "Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP)".

Nicuşor Dan: "Vlad Voiculescu a cerut noi date despre buget"

"În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție", a precizat Nicuşor Dan, confirmând că negocierile vor fi reluate joi.

Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema...

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 5 mai 2021

Bugetul Capitalei a fost respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Consilierii USR-PLUS s-a abţinut de la vot.

Rareş Bogdan: "Bugetul Capitalei va trece"

Prim-vicepreşeintele PNL, Rareş Bogdan, a estimat, marţi, la Antena 3, că USR-PLUS şi primarul general Nicuşor Dan vor ajunge, în perioada imediat următoare, la o înţelegere iar bugetul Capitalei va fi votat.

"Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că bugetul va trece. Chiar dacă s-a întâmplat acea nesincronizare şi cei 17 consilieri USR-PLUS au blocat, pentru moment, bugetul, în aceste zile Nicușor Dan poartă discuții. Chiar azi au avut loc discuții cu reprezentanții USR-PLUS.

Pe baza discuțiilor (...) se va ajunge la o situație foarte clară, în care bugetul se va vota... Ați văzut poziția premierului Cîţu, care a cerut același lucru, ca lucrurile să nu se blocheze, pentru că vor fi mult mai greu de deblocat, cu mult mai multe costuri.

Tocmai din acest motiv nu trebuie să ajungă nicio instituție din subordinea Primăriei în incapacitate de plată sau în blocaj de plată din cauza situaţiei create. Este obligatoriu să ne punem la masă şi să votăm bugetul. Este o chestiune de comunicare.

Important este să încheiem subiectul pentru că bucureștenii nu au nevoie de certuri şi de nesincronizări, ci de funcționarea Primăria Capitalei şi de schimbarea în bine a Bucureștiului(...)", a declarat prim-vicepreședintele PNL la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Horia Tomescu Nicușor Dan
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close