Antena 3 CNN Actualitate Victimele deflagraţiei de la Sighet se luptă să supravieţuiască. Arsurile suferite fac diferenţa între viaţă şi moarte

Victimele deflagraţiei de la Sighet se luptă să supravieţuiască. Arsurile suferite fac diferenţa între viaţă şi moarte

Victimele deflagraţiei de la Sighet se luptă să supravieţuiască. Arsurile suferite fac diferenţa între viaţă şi moarte
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Feb 2012   •   23:28

Explozia i-a aruncat în prăpastia dintre viaţă şi moarte! Pentru două dintre victimele tragediei de la  Sighetu Marmaţiei, medicii au un singur obiectiv: supravieţuirea. Viaţa lor este agăţată de aparate şi cele mai realiste estimări ale specialiştilor sunt şi cele mai pesimiste.

Viaţa celorlalte victime nu este ameninţată, dar va fi marcată de sechele. 17 oameni sunt internaţi în spitale din Bucureşti şi Baia Mare. 

Vlad Comăneci, şeful firmei distribuitoare de gaz din Sighetu Marmaţiei, este cea mai grea provocare pentru medicii spitalului de arşi din Capitală. Flăcările i-au ajuns până în plămâni. Şeful firmei de gaze, cel care ar fi trebuit să aibă toate răspunsurile pentru tot ce s-a întâmplat la Sighet este acum cea mai afectată victimă.

Foarte aproape de el, în momentul deflagraţiei a fost şi ofiţerul criminalist Darius Perhăiţă. Acum, cei doi sunt în spitale diferite, dar cu aproape aceleaşi şanse de supravieţuire.

Aproximativ 75% din suprafaţa corporală estimată, din care aproximativ jumătate este reprezentată de arsuri profunde ce au necesitat, datorită localizării lor, anumite tipuri de intervenţii. Colegii poliţistului sunt chemaţi să doneze sânge.

Patronul clubului din Sighetu Marmaţiei este tot la Floreasca. Are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Medicii sunt optimişti, însă familia se aşteaptă la ce-i mai rău.

Şi tocmai continuarea cercetărilor l-a adus în spital pe Dacian Marin. La câteva ore după acest interviu, pompierul retrăia explozia pe care ar fi trebuit să o ancheteze împreună cu colegul său.

Pentru cele 7 tinere prinse în prima explozie, arsurile sunt ceva mai suportabile.

Mâine, la Spitalul de Arşi, încep intervenţiile chirurgicale. De la simple grefe de piele, până la operaţii pe muchia dintre viaţă şi moarte.

 


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close