Antena 3 CNN Actualitate Victimele torţionarului Ion Ficior, mărturii în faţa procurorilor despre infernul din închisoarea de la Periprava

Victimele torţionarului Ion Ficior, mărturii în faţa procurorilor despre infernul din închisoarea de la Periprava

Victimele torţionarului Ion Ficior, mărturii în faţa procurorilor despre infernul din închisoarea de la Periprava
07 Oct 2013   •   07:21

Victimele torţionarului Ioan Ficior vor fi audiate astăzi la Parchetul General, în dosarul în care fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava este acuzat de genocid. Procurorii încearcă să afle cât mai multe informaţii şi despre cei 103 oameni care au murit la Periprava.

Torţionarul Ioan Ficior este acuzat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului că în perioada 1958-1963, a introdus şi coordonat un regim de detenţie abuziv şi inuman împotriva deţinutilor politici aflaţi la Periprava.

Experţii au descoperit aici mai multe gropi comune în care s-au găsit rămăşiţele pămînteşti ale unor victime decedate în perioada în care penitenciarul a fost condus de Ficior. În total, 103 oameni şi-ar fi pierdut viaţa aici, din cauza regimului dur de detenţie.

Foştii deţinuţi politici care au trecut pe la Periprava au povestit ororile la care au fost supuşi: erau bătuşi, înfometaţi şi forţaţi să bea apă direct din Dunăre.

Ioan Ficior este al doilea fost comandant al unui penitenciar comunist acuzat de genocid, după comandantul penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu.

×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu tortionar genocid
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close