Antena 3 CNN Actualitate Brancardierul acuzat că a omorât o femeie internată la ATI, trimis în arest preventiv

Brancardierul acuzat că a omorât o femeie internată la ATI, trimis în arest preventiv

Brancardierul de la spitalul "Victor Babeş", acuzat că a omorât o pacientă internată la ATI după ce a deconectat-o de la aparate, a fost trimis în arest preventiv.

Brancardierul acuzat că a omorât o femeie internată la ATI, trimis în arest preventiv
Sursa foto: Pixabay.com
de Roxana Ciucă    |    16 Dec 2020   •   16:45

Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia procurorilor faţă de măsura iniţială, dispusă de Judecătoria Sectorului 3, prin care suspectul fusese iniţial plasat în arest la domiciliu.

În argumentaţia lor, procurorii au arătat că bărbatul acuzat prezintă pericol public şi că, în ciuda faptului că îşi recunoaşte fapta, nu conştientizează gravitatea acesteia. El ar fi acţionat "din exces de zel" şi pentru că se grăbea să îşi termine tura.

În urma deciziei de miercuri a instanţei, suspectul în vârstă de 58 de ani va sta după gratii în perioada cercetării penale.

Brancardierul, acuzat de ucidere din culpă

El a fost reţinut vineri şi a fost acuzat de ucidere din culpă.

"În data de 10.12.2020, ora 15,30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secţiei de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon şi depunerea acestuia la morgă au fost solicitaţi mai mulţi brancardieri, între care şi inculpatul, precum şi o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi", au arătat procurorii.

×
Subiecte în articol: brancardier victor babes
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close