Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, discurs în plenul Adunării Generale ONU: Respingem orice formă de presiune asupra statelor care vor să adere la UE

Victor Ponta, discurs în plenul Adunării Generale ONU: Respingem orice formă de presiune asupra statelor care vor să adere la UE

Victor Ponta, discurs în plenul Adunării Generale ONU: Respingem orice formă de presiune asupra statelor care vor să adere la UE
25 Sep 2014   •   23:19

Premierul Victor Ponta a vorbit joi seară în plenul Adunării Generale a ONU. Discursul premierului român a făcut referire la problemele de securitate, în contextul situaţiei critice din estul Ucrainei.

România susţine principiul suveranităţii şi al integrităţii teritoriale al tuturor ţărilor şi respinge orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei care au aspiraţii de integrare europeană, a afirmat premierul Victor Ponta, în discursul susţinut în Adunarea Generală a ONU.

Primul ministru a arătat că autorităţile de la Bucureşti susţin soluţii pacifiste, conform dreptului internaţional, şi a punctat faptul că asigurarea democraţiei în Ucraina, stat aflat în vecinătatea României, este în interesul Europei şi al întregii lumi.
   
El a insistat şi asupra faptului că România susţine procesul de integrare europeană atât al Ucrainei, dar şi al Republicii Moldova şi Georgiei.

Cele mai importante declaraţii ale premierului:

- Criza din Ucraina are un impact major asupra securităţii ţărilor din Europa de Est

- dori să recofirm poziţia noastră clară în ceea ce priveşte criza din Ucraina

- Respingem orice formă de presiune externă asupra statelor care vor să adere la UE

- România sprijină ţările din zonă şi doreste să existe o Ucraină puternică, suverană

- S-a încercat găsirea unei soluţii, felicităm ONU pentru prezenţa constantă în acest domeniu şi pentru eforturile făcute

- Nu trebuie să ne pierdem încrederea în statul de drept şi trebuie să menţinem criza sub control

- România are responsabilitatea de a ajuta la obţinerea păcii în această zonă a Europei

- Apar din ce în ce mai multe provocări privind securitatea în Orientul Mijlociu

- Trebuie să combatem terorismul


La Adunarea Generală a Naţiunilor Unite participă 120 de şefi de stat şi de guvern. Victor Ponta se află de marţi în Statele Unite, unde a avut întâlniri cu mai mulţi şefi de stat. Ponta a fost prezent şi la dineul oferit de Barack Obama înaintea adunării generale a ONU.

Discursul premierului Victor Ponta din plenul Adunării Generale a ONU a fost transmis şi comentat în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Victor Ponta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close