Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Nu există nicio creștere de taxe și impozite în bugetul pe 2015

Victor Ponta: Nu există nicio creștere de taxe și impozite în bugetul pe 2015

Victor Ponta: Nu există nicio creștere de taxe și impozite în bugetul pe 2015
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    19 Dec 2014   •   12:44

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că bugetul pe anul 2015 este unul realist, fără nicio creştere de taxe şi impozite.

"Bugetul pe care îl prezentăm în faţa plenului reunit trece la lucrurile adevărate, nu la declaraţiile politice, care au abundat în această perioadă. După cum puteţi constata, nu există nicio creştere de taxe şi impozite în 2015. (...) Chiar şi cei mai sceptici şi necredincioşi pot să vadă în bugetul pe anul 2015 că strategia unică de impozitare stă la baza construcţiei", a spus Victor Ponta.

Potrivit premierului, bugetul pentru anul viitor conţine măsuri benefice pentru economie precum scutirea profitului pe impozitul reinvestit, alocarea de bani mai mulţi pentru investiţii, reducerea TVA pentru pachetele de turism all-inclusive.

Ponta a dat asigurări că în bugetul pe 2015 există acoperire pentru mărirea pensiilor, dublarea alocaţiilor pentru copii şi indexarea indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi.

"De asemenea, se confirmă cei trei ani de alocări suplimentare pentru două domenii esenţiale- educaţia şi sănătatea. Vă cer sprjinul pentru a păstra această direcţie corectă: creşterea investiţiilor în educaţie şi sănătate", a transmis premierul.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta taxe si impozite
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close