Antena 3 CNN Actualitate Vila de la Sinaia a Mioarei Roman, pusă sub sechestru, la cererea RA-APPS

Vila de la Sinaia a Mioarei Roman, pusă sub sechestru, la cererea RA-APPS

Vila de la Sinaia a Mioarei Roman, pusă sub sechestru, la cererea RA-APPS
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Sep 2011   •   14:46

Vila de la Sinaia a Mioarei Roman a fost pusă sub sechestru. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, la cererea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS).

Autorităţile susţin că Mioara Roman, fosta soţie a fostului premier Petre Roman, are o datorie de peste 350.000 euro.

Mioara Roman a fost somată de RA-APPS să părăsească vila din strada Gogol nr. 2, din cartierul Primăverii, pe care o ocupă din 1990, din cauza datoriilor la chirie, la care se adaugă penalizările, care au ajuns la 350.000 de euro. Regia statului încearcă să o evacueze pe Mioara Roman din această vilă şi să recupereze datoria, punând sechestru asiguratoriu pe o casă din Sinaia, aflată în construcţie, pe care fosta soţie a lui Petre Roman spune că o deţine împreună cu fraţii ei.

Mioara Roman susţine că din 2009 este obligată să plătească o chirie lunară de 6.000 pentru vila din Primăverii, în condiţiile în care ea trăieşte dintr-o pensie de 1.800 de lei.

În plus, ea acuză RA-APPS că nu a respectat procedura de majorare a chiriei, iar suma stabilită pentru chirie, de aproape 6.000 de euro, depăşeşte nivelul maxim admis, respectiv cel mult 15% din venitul net lunar pe familie.

În prezent, Mioara Roman locuieşte în casa din Primăverii cu fiica sa, Catinca Zilany şi cu nepoata sa.

Familia Roman s-a mutat în vila din Primăverii, care iniţial a aparţinut ICRAL, în 1990, atunci când Petre Roman a devenit premier. În 1996, clădirea a intrat în patrimoniul RA-APPS, în urma unei Hotărâri de Guvern. În februarie 2011, vila în care locuieşte Mioara Roman a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului, modificare de statut care permite vânzarea imobilului, o suprafaţă din terenul aferent vilei urmând să fie retrocedată foştilor proprietari.

×
Subiecte în articol: vila sechestru Mioara Roman
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close