Antena 3 CNN Actualitate Vine o nouă criză în România? Informații în premieră din economia reală

Vine o nouă criză în România? Informații în premieră din economia reală

Vine o nouă criză în România? Informații în premieră din economia reală
22 Apr 2018   •   20:36

Avocatul Gheorghe Piperea a susținut în emisiunea „Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv” că în România începe criza economică reală. Acesta susține că „în primele trei luni ale anului 2018 au intrat în insolvență 2305 societăți comerciale, mai mult cu 19,31% decât în perioada corespunzătoare a anului 2017.

Tot în primele luni ale anului 2018 au intrat în procedură de dizolvare de drept (care este urmată automat de lichidare) 9793 de societăți comerciale, cu 60,83% mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Analiza empirică a listei societăților care au intrat în insolvență sau în dizolvare judiciară ne arată foarte multe firme din domeniul comerțului (ceea ce reprezintă efectul nociv al concentrării retailului românesc în mall-uri și lanțuri de hipermarket-uri), dar și îngrijorător de multe societăți din construcții (în condițiile în care analiștii și dezvoltatorii imobiliari se laudă, mai abitir decât în 2007-2008, ca totul este minunat în domenul imobiliar), precum și multe firme de hotelărie, turism rural și ecologic, servicii și transporturi, agricultură și pescuit etc., adică mai tot ce înseamnă oportunitățile reale pe care la au IMM-urile într-o economie concentrată aproape exclusiv pe granzi economici, mega-retaileri, corporații agro-alimentare, BigPharma și bănci. Curând, economia noastră va deveni una dominată de monopoluri, exclusivități și rente”, susține avocatul.

×
Subiecte în articol: Subiectiv criza economica
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close