Antena 3 CNN Actualitate Viorel Roş, avocatul judecătoarei Gabriela Bîrsan: „Soluţia de azi este o victorie a bunului simț împotriva nesimțirii și a abuzurilor”

Viorel Roş, avocatul judecătoarei Gabriela Bîrsan: „Soluţia de azi este o victorie a bunului simț împotriva nesimțirii și a abuzurilor”

Viorel Roş, avocatul judecătoarei Gabriela Bîrsan: „Soluţia de azi este o victorie a bunului simț împotriva nesimțirii și a abuzurilor”
Sursa foto: Foto: luju.ro
03 Mai 2018   •   22:38

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea „Sinteza Zilei” interviul pe care Viorel Roș, avocatul judecătoarei Gabriela Bîrsan, l-a oferit în revista Q Magazine, după decizia de achitare în dosarul în care a fost acuzată de procurorii DNA de luare de mită.

„Nu-i o victorie a doamnei Gabriela Bîrsan, a doamnei Corina Corbu, a doamnei Liliana Pușoiu ori a domnului Anton Pandrea, judecători sau foști judecători ai Înaltei Curți a României decizia de azi de confirmare a soluției de achitare a lor dată în noiembrie 2016. Ei sunt încă victime și vor fi mereu victime ale „sistemului ticăloșit” (sintagma aparține celui care l-a creat spre nimicirea adversarilor politici), pentru că răul ce li s-a făcut nu poate fi îndreptat și nu va fi îndreptat vreodată. Nu-i chip să se îndrepte cu adevărat nedreptateași suferința ce li s-a provocat deliberat acestor oameni. Dar trebuie să se știe că miza abuzurilor săvârșite nu au fost doar sus amintiții, nu au fost doar judecătorii Bîrsan. Miza a fost și îngenuncherea justiției. A fost subordonarea justiției și a judecătorilor de către parchet și de către procurori. A fost demonstrația de forță pe care au vrut s-o facă lumii niște oameni bolnavi de putere. De o putere care nu are nimic a face cu dreptatea și cu justiția! Și care de dragul puterii și nevăzând boala de care suferă puterea și hidoșenia ei, nu s-a sfiit să umilească judecători fără de pată, să facă de râs țara și pe judecătorul român la CEDO să mintă pe judecătorii Curții de la Strasbourg.

De aceea soluția de azi este o victorie a bunului simț împotriva nesimțirii și a abuzurilor ce tindeau să devină în țara asta obișnuință validată de autorități. Este o victorie a normalului împotriva anormalului. Este și o victorie a judecătorilor împotriva celor care au vrut să îngenuncheze justiția. Este dovada faptului că sunt și la București judecători, nu doar la Berlin. Că judecătorii și-au înțeles rostul și rolul și că nu vor mai lăsa răul nepedepsit oricine îl va săvârși. (...) Este o lecție în întâmplarea asta și din care ar trebui să învățăm cu toții: dacă oameni care beneficiau cu adevărat de imunitate spre a-și putea îndeplini misia la adăpost de orice ingerințe (judecătorul român la CEDO, profesorul Corneliu Bîrsan și prin extensie, soția acestuia, doamna judecător Gabriela Bîrsan) au putut fi înregistrați și percheziționați abuziv, batjocoriți, umiliți, supuși oprobiului public, inculpați fără să fie vinovați, încercați să vă imaginați ce ușor le este cu ceilalți și ce fac cu ceilalți!”, a declarat avocatul Viorel Roș.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Marius Budăi, explicații în scandalul banilor refuzați de profesori
x close