Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre scandalurile care au zguduit România

Viorica Dăncilă, despre scandalurile care au zguduit România

Viorica Dăncilă, despre scandalurile care au zguduit România
18 Aug 2019   •   20:04

Premierul Viorica Dăncilă a fost invitata lui Răzvan Dumitrescu la ediția de duminică a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv".

Iată principalele declarații:

CAZUL CARACAL

- Trebuie ca cei care au greșit să plătească, fără niciun fel de milă și fără niciun fel de excepții. Este o tragedie care a zguduit întreaga Românie, care a rezonat în sufletul fiecărei mame și care, cred eu, trebuie tratată cu foarte mare atenție.

- Este clar că au fost erori, este clar că s-a greșit. Este important să identificăm unde s-a greșit și acolo cei care s-au făcut vinovați să-și primească pedeapsa respectivă.

- În cadrul unui grup de lucru, în subordinea primului-ministru, conduse de Raed Arafat, avem deja 14 măsuri, avem ordonanțele de urgență pregătite. Vrem măsuri și din partea Ministerului Afacerilor Interne, dar și din partea Ministerului Justiției. Voi veni cu toate aceste lucruri și le voi adopta în cazul ședinței de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act de acest lucru.

- Nicolae Moga și-a dat demisia de onoare din funcția de ministru de Interne. A vrut să facă mult mai multe.

- Nu pot să discut despre subiectele din CSAT, dar trebuie să dăm o mai mare atenție subiectului Caracal și trebuie implicare din partea tuturor instituțiilor statului. E important să știm fiecare pas care se face, ce măsuri s-au luat, care sunt minut de minut și moment de moment deciziile care se iau și care ese stadiul cercetărilor în acest caz.

- Cred că este obligație morală să dau ordonanța de urgență să avem închisoare pe viață pentru crime, să înăsprim pedepsele pentru violatori și pentru pedofili.

- Acest caz nu trebuie să îl interpretăm politic, niciun partid politic nu trebuie să profite de acest caz pentru a-și face campanie electorală.

- Anumiți reprezentanți ai unor partide politice deja au început să facă legături cu acest caz, crezând că așa vor câștiga puncte elecorale. Ca om și ca mamă pe mine nu mă interesează să câștig electoral, ci să fac ceva pentru a afla adevărul, din datorie pentru părinții celor două fete.

- Le-am transmis condoleanțe părinților Alexandrei pentru că informațiile de atunci indicau că fata fusese ucisă.

- Legat de declarațiile domnului președinte Iohannis și ale domnului Barna, pe mine m-au nemulțumit - au încercat imediat să câștige capital politic.

- Am cerut o analiză în cadrul MAI în toate județele cum stăm, dacă avem anumite informații legate de Poliția din județele respective. Unde avem anumite semne care să ateste anumite comportamente trebuie să luăm măsuri.

- În MAI avem și oameni foarte bine pregătiți, specialiști, oameni devotați, care își fac datoria. Dacă slăbim instituțiile statului nu este o abordare corectă.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN COALIȚIA PSD-ALDE

- Îmi doresc ca această coaliție PSD-ALDE să meargă în continuare. Am venit cu un program de guvernare în fața românilor, împreună, un program de guvernare pe care am promis că îl vom duce la capăt.

- Nu câștigă nici un partid și nici celălalt dacă pe drum unul se desprinde de această alianță și nu ține cont de promisiunile făcute electoratului. Trebuie să fim responsabili, avem nevoie de credibilitate.

- Avem o întâlnire mâine (luni, n.r.) și cred că domnul Tăriceanu va dori să mergem în continuare, vom aveam o ajustare a programului de guvernare, pentru că au trecut doi ani și jumătate, lucrurile s-au mai schimbat și trebuie să avem și anumite măsuri pliate pe realitatea existentă acum în România.

- Nu poți să fii și la guvernare, și în opoziție. În momentul în care ești la guvernare, tot ceea ce se întămplă este responsabilitatea întregii alianțe.

- Nu am vorbit deocamdată cu alte formațiuni politice, dar trebuie să găsesc soluții ca să asigurăm stabilitatea României în aceste momente.

DESPRE CANDIDATURA LA PREZIDENȚIALE

- Pe 24 august vom avea congresul în cadrul căruia vom valida, conform statutului, candidatul Partidului Social Democrat. Pentru mine este important, și cred că am reușit acest lucru, să aduc alături de mine organizațiile din teritoriu. Este important ca toți membrii noștri de partid, simpatizanții noștri să-și dorească această luptă și să mergem spre câștigarea alegerilor prezidențiale.

- M-am bucurat determinarea pe care gasit-o în teritoriu. Trebuie să redevenim ce eram în 2016, să punem accent pe organizarea partidului.

- Lucrurile se pot schimba de la săptămână la săptămână și dacă astăzi în sondaje stai bine, s-ar putea ca peste două săptămâni să nu stai la fel de bine.

- Ponta nu va intra la guvernare cu Pro România. Vrem să ne continuăm guvernarea în aceeași alianță.

DESPRE RECTIFICAREA BUGETARĂ

- Această rectificare este una pozitivă, pentru că foarte mulți au discutat doar despre reducerile de buget pe anumite ministere, dar am văzut foarte puțini care au vorbit despre o rectificare pozitivă.

- Anul acesta avem o alocare cu 45,4% mai mare decât anul trecut la Ministerul Educației.

- La 1 septembrie creștem punctul de pensie, creștem pensia minimă. Văd că sunt diferite interpretări, dar ministrul Finanțelor a explicat detaliat pe fiecare minister.

- Nu au crescut bugetele nici la SRI, nici la SIE. Ceea ce s-a alocat este numai în vederea salarizării.

DESPRE PLECAREA LUI KLAUS IOHANNIS ÎN SUA

- Întodeauna am fost adeptul consensului între președinte, Guvern și Parlament pe proiecte importante pentru țară. Cred că această discuție trebuie să aibă loc. Este o vizită importantă, dar mult mai important este cu ce vii din această vizită, ce rezultate obții, pentru că dacă mergem într-o vizită doar pentru a face fotografii nu e un lucru care să aducă beneficii României.

- La întoarcere e normal ca domnul președinte trebuie să vină în fața românilor și să spună ce a obținut pentru România.

- Sper să scăpăm de vizele pentru SUA.

×
Subiecte în articol: Subiectiv viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close