Antena 3 Actualitate Viscolul și ninsoarea au produs pagube record la Electrica S.A.

Viscolul și ninsoarea au produs pagube record la Electrica S.A.

14 Feb 2012   •   22:22
Viscolul și ninsoarea au produs pagube record la Electrica S.A.
Sursa foto: Foto: Antena 1

Compania Electrica SA a suferit pagube cuprinse între 10 şi 20 milioane euro în urma fenomenelor meteorologice extreme din ultimele zile, a declarat, marţi, într-un briefing de presă, directorul general al societăţii, Ioan Folescu, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, avarii de o asemenea amploare au loc numai odată la câteva zeci de ani.

În total, 200 de stâlpi de beton au fost rupţi, jumătate dintre aceştia fiind deja înlocuiţi.

Reparaţiile în privinţa deranjamentelor comune urmau să fie finalizate miercuri seară, însă, în acest moment, cel mai optimist termen este joi iar cel pesimist - sâmbătă, a precizat Ioan Folescu.

Potrivit acestuia, au mai rămas de remediat "situaţiile cele mai grele", respectiv stâlpii şi liniile rupte aflate în câmp deschis cu zăpadă multă sau în pădure.

Pe de altă parte, directorul general al Electrica a arătat că în zona Buzău reprezentanţii companiei s-au confruntat şi cu tentativele de dezasamblare, de către "echipe de rromi", a stâlpilor de metal pentru 110 kV, căzuţi la pământ.

În alte zone, unde stâlpi căzuţi, rupţi de viscol, erau la pământ, proprietarii terenurilor au interzis accesul iar reprezentanţii Electrica au trebuit să negocieze.

În prezent, 60 de echipe lucrează pentru remedierea avariilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close