Antena 3 CNN Actualitate Vrea Vladimir Putin să lase impresia că este bolnav? Medicul Tudor Ciuhodaru: "Riscul de hemoragie, infecție, consecințele anemiei, se manifestă pe un pacient"

Vrea Vladimir Putin să lase impresia că este bolnav? Medicul Tudor Ciuhodaru: "Riscul de hemoragie, infecție, consecințele anemiei, se manifestă pe un pacient"

Controverse majore legate de presupusa operaţie a lui Vladimir Putin. Presa anunţă că s-a făcut o intervenţie chirurgicală de urgenţă şi că în acest context, Kremlinul pregăteşte aşa zise imagini-paravan cu Putin, cât timp acesta ar fi în spital.

Vrea Vladimir Putin să lase impresia că este bolnav? Medicul Tudor Ciuhodaru: "Riscul de hemoragie, infecție, consecințele anemiei, se manifestă pe un pacient"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Mai 2022   •   09:35

Toată lumea se întreabă de ce Vladimir Putin se arată vulnerabil, bolnav şi chiar pe moarte chiar in timpul demersurilor pentru extinderea NATO. Pregateşte oare liderul de la Kremilin marea lovitură sub paravanul acestei operaţii?

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, la Antena 3, de cât timp ar avea nevoie Vladimir Putin, pentru recuperare, dacă zvonurile privind boala de care ar suferi liderul de la Kremlin (leucemie) ar fi adevărate.

"S-au făcut foarte multe speculații și înainte de declanșarea acestui război. Probabil că niciodată nu vom avea date concrete care să confirme sau să infirme anumite diagnostice.

Dacă vorbim despre leucemie, prima intenție terapeutică este chimioterapia, apoi urmează radioterapia, se ajunge la imunoterapie țintită. Și se poate face, în situațiile limită, în cazurile acute și atunci când este indicat, acel transplant de măduva. Nu este o procedura complicată. Se poate face rapid, fără anestezie generală, doar cu anestezie locală dacă este necesar. Recuperarea pacientului ține exact de ceea ce s-a făcut înainte, și cum sunt monitorizate condițiile de asepsie, de antisepsie, în timpul intervenției, iar pe de altă parte de starea generală a pacientului.

În permanență, un astfel de pacient poate să fie conștient și să monitorizeze anumite lucruri. Pe de altă parte, când vorbim despre transplant, 1 din 4 pacienți cu transplant medular moare, pentru că nu sunt asigurate toate condițiile sau organismul nu reacționează așa cum ar trebui să o facă.

Atunci când vorbim de leucemie, înseamnă o proliferare anormală a celulelor din sânge și aceste celule sunt și nefuncționale, așa că riscul de hemoragie, infecție, consecințele anemiei, se manifestă pe un astfel de pacient, și evident, în cursul tratamentului, este nevoie de a compensa aceste probleme.

În general, astfel de intervenție (n.r. transplant de măduva), din punct de vedere tehnic nu atât de complicată, presupune metode complexe de a monitoriza evoluția unui astfel de pacient. A vedea dacă răspunde la acest tratament și a preveni toate complicațiile", a explicat medicul Ciuhodaru.â

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Tudor Ciuhodaru bolnav medic
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close