Antena 3 Actualitate "Vom asista la o defrişare în masă a pădurilor". Cum se poate face asta prin modificarea Codului Silvic

"Vom asista la o defrişare în masă a pădurilor". Cum se poate face asta prin modificarea Codului Silvic

de O.P.    |    15 Feb 2013   •   06:23
"Vom asista la o defrişare în masă a pădurilor". Cum se poate face asta prin modificarea Codului Silvic
Viitorul pădurilor din România depinde în acest moment de parlamentari, care au pe masă proiectul de modificare a Codului Silvic, iniţiativă contestată de organizaţiile de mediu. Acestea spun că dacă proiectul va trece de parlament, vom asista la o nouă defrişare în masă a pădurilor.

Noul Cod Silvic care a trecut de Senat va avea un impact negativ major asupra pădurilor din ţara noastră. Principala controversă legată de acest proiect este legat de faptul noul Cod dă posibilitatea exploatării într-un singur an a masei lemnoase alocate pentru 10 ani.

În plus, se dă posibilitatea transferării  de suprafeţe forestiere din domeniul public în cel privat într-un cadru necontrolat. 

În faţa acestor probleme, noul ministru al Pădurilor a cerut deja întoarcerea proiectului la Comisia de Agricultură şi reluarea dezbaterilor. 

În schimb, iniţiatorul proiectului spune că prin prevederile sale, noul Cod Silvic va proteja fondul silvic şi cinegetic din ţara noastră. Dezbaterile pe marginea Codului Silvic vor reîncepe săptămâna viitoare în Comsia de Agricultură din Camera Deputaţilor, forul decizonal în acest caz.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close