Antena 3 CNN Actualitate Vom fi trataţi de rezidenţi din afara UE. Medicii români au plecat pe capete

Vom fi trataţi de rezidenţi din afara UE. Medicii români au plecat pe capete

Vom fi trataţi de rezidenţi din afara UE. Medicii români au plecat pe capete
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Iul 2012   •   14:57

După exodul medicilor români în UE, sănătatea noastră va sta de acum în mâinile unor doctori rezidenţi permanenţi sau cu statut de rezident pe termen lung, care vin din alte ţări decât cele membre ale Uniunii Europene.

Mai mulţi medici rezidenţi ar putea profesa în sistemul sanitar din România, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Sănătăţii, informează Agerpres.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, aflat în dezbatere publică, prevede faptul că se vor stabili criterii clare de acceptare a profesioniştilor, ce vor fi elaborate în colaborare cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, prin legislaţie secundară.

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Sănătăţii, medici din ţări care nu aparţin Uniunii Europene, beneficiari ai statutului de rezident permanent în România sau ai statutului de rezident pe termen lung acordat de către unul dintre statele UE vor avea dreptul de a profesa în România.

"Am avut solicitări ale medicilor din SUA, Israel, Canada de a profesa în sistemul sanitar românesc, dar legislaţia actuală nu ne permite angajarea acestora. Suntem conştienţi că nu putem stopa libera circulaţie a personalului medical, fenomen care se înregistrează la nivel global şi degeaba deblocăm posturi în sistem dacă nu are cine să le ocupe", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.





×
Subiecte în articol: România UE
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close