Antena 3 CNN Actualitate Votul împotriva arestării lui Şova a revoltat-o pe Elena Udrea. Ce mesaj a transmis imediat pe Facebook

Votul împotriva arestării lui Şova a revoltat-o pe Elena Udrea. Ce mesaj a transmis imediat pe Facebook

Votul împotriva arestării lui Şova a revoltat-o pe Elena Udrea. Ce mesaj a transmis imediat pe Facebook
de O.P.    |    26 Mar 2015   •   06:01

Votul în cazul lui Şova i-a dat apă la moară şi Elenei Udrea, care i-a acuzat pe parlamentari că acţionează cu dublă măsură. Fostul ministru susţine că a fost incorect ca în cazul ei să se invoce majoritatea celor prezenţi pentru a încuviinţa arestarea preventivă, iar în cazul lui Şova majoritatea din numărul total. Apărătorul Elenei Udrea a anunţat că va contesta din nou în instanţă votul din Parlament.

După ce senatorii l-au scăpat de arest pe Dan Şova, Elena Udrea îi acuză din nou pe parlamentari că au fost incorecţi cu ea şi au votat arestarea în dosarul Gala Bute.

Într-o postare pe Facebook, Udrea îşi arată nemulţumirea că în cazul Şova Senatul a invocat majoritatea calificată, adică cea formată din toţi senatorii şi în cazul ei majoritatea simplă, adică majoritatea formată numai din cei prezenţi în plen. 

"Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării. În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică. Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul", a scris Udrea pe facebook.

Avocatul Elenei Udrea spune că va contesta din nou în instanţă votul din Parlament.

Regulamentul Senatului prevede că pentru aprobarea unei astfel de cereri este necesar votul secret al majorităţii membrilor săi, în timp ce regulamentul Camerei Deputaţilor prevede votul majorităţii membrilor prezenţi. Avocaţii specializaţi în astfel de speţe spun că există o decizie a Curţii Constituţionale ca în astfel de situaţii să se ţină cont de votul majorităţii membrilor prezenţi, însă senatul nu a aplicat nici acum modificarea în regulament.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Elena Udrea arest dan sova DNA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close