Antena 3 CNN Actualitate "Votul popular e vot majoritar". Aproximativ 70 de sibieni au protestat în centrul oraşului faţă de invalidarea referendumului

"Votul popular e vot majoritar". Aproximativ 70 de sibieni au protestat în centrul oraşului faţă de invalidarea referendumului

"Votul popular e vot majoritar". Aproximativ 70 de sibieni au protestat în centrul oraşului faţă de invalidarea referendumului
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2012   •   22:39

Aproximativ 70 de sibieni au participat, miercuri seară, la un protest în centrul oraşului Sibiu, organizat de Asociaţia Sibiu Decembrie '89 faţă de invalidarea referendumului, scandând "Jos Băsescu", informează Mediafax
   
Protestul la care au participat aproximativ 70 de sibieni a început la ora 19.30 în Piaţa Mare din Sibiu şi s-a încheiat la ora 21.00, organizator fiind Asociaţia Sibiu Decembrie '89.
   
"A existat un vot majoritar care nu a fost luat în seamă, iar dacă oamenii realizează acest lucru, să vină în stradă, nu să stea acasă", a declarat Mircea Bucur, preşedintele asociaţiei.
   
Protestatarii au arborat drapeluri naţionale, pe unele fiind cusută stema Uniunii Europene, şi au scandat "Jos Băsescu!", "Votul popular e vot majoritar", "Vrem democraţie, nu mai vrem hoţie", "Afară din ţară, jigodie penală", "Veniţi cu noi ca-n 22", în timp ce turiştii străni, uimiţi, se opreau să le facă poze.
   
De asemenea, protestatarii au avut pancarte inscripţionate cu mesaje precum: "Jos Băsescu jos, că eşti ticălos" sau "Avea dreptate Ceauşescu, agenturile îl vor pe Băsescu".
   
Protestatarii s-au oprit timp de câteva minute în jurul plăcii comemorative din Piaţa Mare pentru Revoluţia din 1989, acoperind-o cu un drapel găurit şi au aprins o lumânare. Apoi, au plecat într-un marş pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa sediului PDL aceştia scandând "Hoţii" şi "Jos Băsescu", pentru ca apoi să revină în Piaţa Mare.
   
"Protestăm pentru nedreptate şi vrem să se facă ceva pentru ţara asta, locuri de muncă, să ne aducem înapoi copii plecaţi prin ţări străine", a declarat o femeia care a participat la protest.
   
Asociaţia a cerut aprobare de la Primăria Sibiu pentru o acţiune de protest şi joi, între orele 19.30 - 21.00.
   

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close