Anunț surpriză de la meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

de S.T.    |    01 Feb 2016   •   15:35
Anunț surpriză de la meteo. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile Foto: freeimages.com
Vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent şi va deveni cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie, în cea mai mare parte a ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Marți, 2 februarie 2016

Cerul va avea înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse, mai ales la începutul şi sfârşitul intervalului, va ploua slab în regiunile nord-vestice, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni vor mai fi şi ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, până la tare pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7-8 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 17-18 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, izolat, va fi ceaţă.

La București, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări temporare şi vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4-5 grade. La începutul şi sfârşitul intervalului, vor fi condiţii de ceaţă sau nori joşi.

Miercuri, 3 februarie 2016

Vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6-7 grade în nord-vestul şi centrul teritoriului şi 18-19 grade în regiunile sudice, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade. Cerul se va înnora treptat în toată ţara, începând dinspre nord-vest şi, temporar, mai ales după-amiaza şi noaptea, va ploua pe arii relativ extinse în vestul, nordul şi centrul teritoriului şi izolat în rest. În cursul nopţii, pe arii restrânse în Maramureş, în Transilvania şi în jumătatea nordică a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. La munte, vor predomina ploile, local, în cursul zilei, iar noaptea precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi mixte în celelalte masive. Izolat cantităţile de apă vor atinge 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe crestele montane, îndeosebi în prima parte a intervalului. Cu totul izolat, vor fi condiţii de polei, iar în zonele joase de relief, de ceaţă.

 

Parteneri
x close