Antena 3 CNN Actualitate FOTO! Weekend aglomerat pe litoralul românesc! Plajele, invadate de zeci de mii de turiști - Imagini incredibile

FOTO! Weekend aglomerat pe litoralul românesc! Plajele, invadate de zeci de mii de turiști - Imagini incredibile

Ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, numărul infectărilor a explodat în țara noastră, Grupul de Comunicare Strategică raportând 889 de cazuri în ultimele 24 de ore, însă mulți români nu au mai ținut cont de nimic și au plecat pe litoral.

FOTO! Weekend aglomerat pe litoralul românesc! Plajele, invadate de zeci de mii de turiști - Imagini incredibile
de Claudia Simion    |    18 Iul 2020   •   17:56

În weekendul cu cel mai mare număr de infectări de până acum, aproximativ 100.000 de cetățeni se află pe plajele de pe litoral, nerespectând distanțarea socială sau vreo altă măsură, lucru care se poate observa și în fotografia de mai jos surprinsă în Costinești.

Având în vedere situația de la nivel global și faptul că multe țări și-au închis granițele, românii au ales să plece în stațiuni aflate pe târmul Mării Negre, bucurându-se de temperaturi de 28-29 grade Celsius.

Scenariul dramatic al Guvernului

Experții în imunologie au transmis că România va ajunge, în luna august, la dubarea numărului de cazuri noi. Specialiștii au pus pe masa Guvernului acest scenariu dramatic care ar urma să aibă loc în țara noastră.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern, prin care a fost prelungită starea de alertă în România încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

De asemenea, și medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a spus că suntem pe o pantă ascendentă și că scenariul Guvernului este o variantă plauzibilă. "Doar că, acele cifre intră în discuție dacă continuă situația de acum, dacă regulile nu sunt respectate de unii dintre noi. E clar că suntem pe o curbă ascendentă. Deși luăm în calcul numărul mare de teste, aproximativ 19.000 în fiecare zi, totuși, acel indice de pozitivitate despre care tot vorbim e mare în momentul în care avem peste 4%".

Record de infectări cu COVID-19, sâmbătă, în România: 889 de cazuri din aproape 19.000 de teste

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat un nou record de infectări cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Astfel, 889 de persoane au fost confirmate, sâmbătă, cu coronavirus. Cele mai multe cazuri, în Argeș, Brașov și Prahova.

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 

Până astăzi, 18 iulie, 2.009 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

×
Subiecte în articol: coronavirus litoral plaja
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close