Antena 3 CNN Actualitate A nins ca-n poveşti în zona montană, în această noapte. Stratul de zăpadă de apropie de 10 centimetri (Galerie foto)

A nins ca-n poveşti în zona montană, în această noapte. Stratul de zăpadă de apropie de 10 centimetri (Galerie foto)

Stratul de zăpadă depus în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă se apropie de 10 de centimetri în zona montană, depăşind 7 centimetri în Munţii Rodnei şi 8 centimetri la Rânca. Mai multe judeţe din ţară sunt sub Cod galben de ninsori.

A nins ca-n poveşti în zona montană, în această noapte. Stratul de zăpadă de apropie de 10 centimetri (Galerie foto)
de Georgiana Adam    |    21 Noi 2020   •   09:43

Temperatura este sub zero grade, iar drumarii au intervenit deja cu utilajle de deszăpezire.

În zonele de deal și de munte au căzut precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona înalta de munte precipitațiile au fost sub formă de ninsoare. Vântul a prezentat intensificări trecătoare în zonele de deal, iar în zona înalta de munte a viscolit ninsoarea.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 centimetru se găsește depusă pe carosabilul DN 18 în Pasul Gutâi, între km 20 și km 35. S-a acționat cu două utilaje și s-au împrăștiat 22 tone de material antiderapant.

Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire

De asemenea, în Pasul Prislop se găsește depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 centimetru. 

Stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară până la 7 centimetri la stația meteo Iezer.

Cel mai rece a fost noaptea trecută la Ocna Șugatag -1 grad Celsius și 0 grade la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag.

Cod galben de ninsori

Este Cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 11 județe din țară, până la ora 14.00, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița, unde se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: zapada ninsoare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close