Antena 3 CNN Actualitate Ninge pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac. Ninsori și viscol la munte

Ninge pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac. Ninsori și viscol la munte

Ninge de ore bune pe Transfăgărășan, în zona Bâlea Lac.

Ninge pe Transfăgărăşan, la Bâlea Lac. Ninsori și viscol la munte
Sursa foto: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov
de S.T.    |    07 Mai 2020   •   20:08

Ninsoare abundentă pe drumurile de munte din centrul țării.

Ninge pe Transfăgărășan, în zona Bâlea Lac și pe mai multe sectoare de drum din județul Harghita.

DRDP Brașov acționează cu utilajele proprii pentru curățarea carosabilului.

Ninsori și viscol la munte

Sunt în vigoare mai multe avertizări meteorologice COD GALBEN de vânt puternic respectiv COD PORTOCALIU de viscol și ninsoare în zona montană.

Circulați cu grijă și adaptați viteza la condițiile de drum!

Vremea va deveni în general frumoasã vineri, iar valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în cursul zilei în jumãtatea de est a teritoriului, dar numai izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri, în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, precum şi la munte, în general, cu viteze de 40...50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 10 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumã. În zonele joase, îndeosebi din centrul ţãrii, izolat se va semnala ceaţã.

Vremea. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 9 mai 2020

Vremea se va încãlzi în toatã ţara, astfel valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat condiţii pentru ploi slabe de scurtã duratã, dupã-amiaza, îndeosebi în zona de munte, iar spre sfârşitul intervalului în nord-vestul ţãrii. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 0...2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13...14 grade în Dealurile de Vest.

Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea. Prognoza meteo pentru duminică, 10 mai 2020

Vremea va deveni mai caldã decât normal la aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi maxime între 17...18 grade pe litoral şi 28 de grade în Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab. În a doua parte a zilei, local în zonele montane şi izolat în restul teritoriului vor fi dezvoltãri noroase convective, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, dar izolat şi de scurtã duratã posibil şi în celelalte zone, asociat averselor.

Minimele termice vor fi cuprinse între 4...5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16...17 grade în Dealurile de Vest.

Vremea. Prognoza meteo pentru luni, 11 mai 2020

Vremea va deveni deosebit de caldã, local cãlduroasã la câmpie, cu temperaturi maxime în marea lor majoritate între 24 şi 31 de grade (pe litoral vor fi valori la amiazã de 18...21 de grade). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în zona montanã şi submontanã, unde averse şi descãrcãri electrice vor fi posibile izolat dupã-amiaza, dar se vor semnala pe alocuri seara şi la începutul nopţii, când astfel de fenomene vor fi pe spaţii mici şi în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, cu rafale în general de 70...90 km/h, iar în a doua parte a intervalului local şi temporar şi în regiunile vestice.

Minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade.

×
Subiecte în articol: viscol zapada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close