x close

Zeci de comune verificate pentru votul la referendum. Procurorii sunt huiduiţi şi criticaţi

de S.T.    |    14 Aug 2012   •   16:23
Zeci de comune verificate pentru votul la referendum. Procurorii sunt huiduiţi şi criticaţi 534 Foto: Antena 3

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi membrii acestora, scrie Mediafax.

Primarii din 5 localităţi din judeţul Olt, împreună cu preşedinţii secţiilor de votare şi a membrilor comisiilor au fost audiaţi astăzi de procurori.  Primarii susţin însă că listele nu conţin nereguli.

UPDATE 22:00- Peste 200 de persoane protestează în faţa Primăriei din localitatea Piatra Olt. Mihai Gâdea a prezentat, în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Sinteza Zilei", imagini de la protestul din Olt.

Procurorii "de la Bucureşti" au verificat, în ultimele zile, listele electorale din două comune ale judeţului Gorj. Zeci de alegători au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.
 
Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, a afirmat că, începând de vineri, timp de trei zile, anchetatorii au mers prin comună sau i-au invitat pe alegători la sediul Primăriei pentru a-i întreba despre semnăturile pe care le-au dat pe tabelele în care s-a consemnat că au votat.

UPDATE 16:45
- Procurorii DNA au fost huiduiţi de localnicii din Olt. Oamenii au fost revoltaţi de faptul că reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au întrebat dacă au votat şi cu cine au votat la referendumul din 29 iulie.


Potrivit preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu, procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au început, lunea trecută, ancheta în judeţul Olt, iar până în prezent au verificat mai multe secţii de votare din aproximativ 20 de localităţi.

"Procurorii DNA sunt în judeţul Olt de mai bine de o săptămână şi au verificat foarte multe secţii de votare, unde a fost înregistrată o prezenţă mare la vot. Spre exemplu, astăzi (n.r. - marţi), sunt în Piatra-Olt, Vitomireşti şi Sâmbureşti. Eu nu am fost chemat, însă am informaţiile de la primari şi membrii PSD care au fost prezenţi în secţiile de votare în ziua referendumului", a declarat Paul Stănescu, citat de Mediafax.

În acestă săptămână, procurorii DNA au început ancheta în localitatea Bărăşti, unde au audiat mai multe persoane.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.Citeşte mai multe despre:

dna paul stanescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati