Zeci de percheziţii la persoane suspectate de furt din conducte petroliere

21 Aug 2014   •   08:49
Zeci de percheziţii la persoane suspectate de furt din conducte petroliere Foto: Agerpres

32 de percheziții domiciliare sunt desfășurate la această oră de polițiștii argeșeni, pe raza a patru județe și a municipiului București, la locuințele mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de furt, respectiv sustragere de produse petroliere, se arată într-un comunicat de presă.

Poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., efectuează 32 de percheziţii domiciliare, dintre care 21 pe raza judeţului Argeş, 5 pe raza judeţului Olt, 3 în judeţul Gorj, 1 pe raza judeţului Dolj şi 2 în municipiul Bucureşti.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Argeș, în care s-a început urmărirea penală față de 33 de persoane.

În fapt, din cercetări a reieșit faptul că, din luna aprilie a anului 2013 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi sustras atât produse petroliere (ţiţei şi condensat) din conductele de transport produs petrolier aparţinând unei societăți comerciale, ce tranzitează subteran localităţile Bascov, Băbana şi Poiana Lacului, precum și conducte dezafectate din patrimoniul aceluiaşi agent economic. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 300.000 de lei.

La acţiune participă peste 100 de poliţişti din cadrul I.P.J. Argeş, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş.

În cauză se beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. și al DIPI.

x close