Antena 3 CNN Actualitate Zgonea îşi cere scuze pentru "afirmaţia nefericită" pe care a făcut-o: Mihai Viteazul, colegul meu

Zgonea îşi cere scuze pentru "afirmaţia nefericită" pe care a făcut-o: Mihai Viteazul, colegul meu

de M.Z.    |    05 Mar 2013   •   19:18

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a prezentat scuze, marţi, pe contul său de Facebook, pentru "afirmaţia nefericită" în care s-a referit la Mihai Viteazul folosind sintagma "colegul meu", el arătând că Mihai Viteazul este un mare erou al poporului român.

"Am făcut o afirmaţie nefericită astăzi, pentru care îmi cer scuze. Mihai Viteazu este un mare erou al poporului român", precizează Valeriu Zgonea pe Facebook.Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, marţi, că domnitorul Mihai Viteazul este "colegul" său, în contextul în care vorbea despre steagul steguiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.

"Eu sunt din oraşul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească nişte drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează. Eu nu privesc cu atâta ură această chestiune, sunt colegi de-ai mei care arborează steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu văd care e problema", a spus Zgonea, întrebat de jurnalişti dacă îl deranjează arborarea steagului secuiesc de la Baraolt.

Deşi a observat că afirmaţia sa despre Mihai Viteazul a stârnit zâmbetele şi chiar râsetele jurnaliştilor, preşedintele Camerei nu a revenit apoi asupra termenului folosit.

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna), la iniţiativa organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).×
Parteneri
Ultimul mesaj al lui Xi Jinping către Putin
x close