Antena 3 CNN Actualitate Ziua Limbii Române 2021. Maia Sandu: "Limba română poate fi patria tuturor cetăţenilor noştri"

Ziua Limbii Române 2021. Maia Sandu: "Limba română poate fi patria tuturor cetăţenilor noştri"

Ziua Limbii Române 2021. Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a explicat că îşi doreşte ca limba română să devină un numitor comun pentru totţi cetăţenii Republicii Moldova.

Ziua Limbii Române 2021. Maia Sandu: "Limba română poate fi patria tuturor cetăţenilor noştri"
Sursa foto: Facebook | Maia Sandu
de Alin Tarnovschi    |    31 Aug 2021   •   10:45

De Ziua Limbii Române 2021, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a trimis un mesaj video, prin intermediul Facebook, în care le-a amintit tuturor cetăţenilor moldoveni despre importanţa limbii române.

"De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele", a scris Maia Sandu pe Facebook.

"Bună ziua. Mulțumesc. Cu drag. Nu știu dacă aveți cuvinte preferate în limba română. Mie astea îmi plac. (...) De ziua Limbii Române ne doresc să cinstim și să cunoaștem limba, care este maternă pentru 4 din 5 cetățeni ai țării noastre", a adăugat ea într-un mesaj video postat pe rețeaua de socailizare.

Maia Sandu susține că este necesară lansarea unui program național de studiere a Limbii Române.

"Limba Română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. Pentru aceasta trebuie să lansăm un program național de studiere a Limbii Române pentru vorbitorii de alte limbi. Cursuri de calitate, accesibile tuturor vârstelor, producții media în limba română, oferte educaționale predate în română, care corespund rigorilor vremii și pieței muncii. Avem o limbă frumoasă, trebuie să o facem atractivă și pentru cei care nu o cunosc", a mai spus președintele Republicii Moldova.

Ziua Limbii Române 2021. Klaus Iohannis: "Să nu încetaţi să iubiţi limba română"

Tot astăzi, de Ziua Limbii Române, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care a cerut românilor "să nu înceteze să iubească limba română".

"Dragi români de pretutindeni, să nu încetați să iubiți limba română și să cultivați dragostea pentru aceasta și în rândul copiilor, în spiritul prețuirii și folosirii sale corecte", a fost începutul mesajului transmis de Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close