Antena 3 CNN Actualitate Ziua Marinei, sărbătorită după doi ani de restricţii | Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu, prezenţi la festivităţi

Ziua Marinei, sărbătorită după doi ani de restricţii | Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu, prezenţi la festivităţi

Ziua Marinei este sărbătorită, astăzi, după doi ani de restricţii. Preşedintele Klaus Iohannis, dar şi liderii coaliţiei participă la festivităţile care, în acest an, sunt organizate în Portul Tomis, dar şi în Portul Militar.

Ziua Marinei, sărbătorită după doi ani de restricţii | Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Vasile Dîncu, prezenţi la festivităţi
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2022   •   10:39

Manifestările din portul militar Constanța au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun.

Portul Tomis este centrul de greutate al manifestărilor de Ziua Marinei Române. Peste 15.000 de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentele organizate de Forţele Navale Române.

Sosirea Zeului Neptun sau jocurile marinăreşti sunt doar două din surprizele pregătite. Vor fi, însă, momente care vor lipsi şi care, în anii trecuţi, făceau deliciul publicului.

Motivul pentru care modul de organizare al manifestărilor de Ziua Marinei 2022 a fost modificat este de ordin administrativ. Sediul Comandamentului Naval este de ani buni în renovare şi nu mai poate găzdui un eveniment de o astfel de anvergură. Aşa că s-a găsit o soluţie de compromis.

În acest an, festivităţile de Ziua Marinei vor fi organizate în Portul Tomis, iar oficialităţile, inclusiv preşedintele, vor fi primite în Portul Militar.

Klaus Iohannis, la ceremoniile de Ziua Marinei: "România a devenit un simbol al unității NATO" 

Programul complet al evenimentelor de Ziua Marinei arată că manifestările, organizate în Portul Tomis, vor avea loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și vor cuprinde expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

×
Subiecte în articol: Constanța Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close