Antena 3 CNN Actualitate Ziua Porţilor Deschise, la Palatul Parlamentului: Vizitatorii pot merge şi prin subsolul clădirii (VIDEO)

Ziua Porţilor Deschise, la Palatul Parlamentului: Vizitatorii pot merge şi prin subsolul clădirii (VIDEO)

Ziua Porţilor Deschise, la Palatul Parlamentului: Vizitatorii pot merge şi prin subsolul clădirii (VIDEO)
01 Mai 2010   •   09:32

Palatul Parlamentului îşi deschide porţile pentru public. În circuit sunt incluse săli reprezentative pentru activitatea Camerei, dar şi spaţii care nu pot fi văzute în mod obişnuit, precum cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, salonul oficial I. G. Duca şi sălile Spiru Haret şi Mihai Viteazu.

Acţiunea "Porţi deschise" este organizată de Camera Deputaţilor şi se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 mai. În cadrul acesteia, cetăţenii pot vizita Palatul Parlamentului, fiind de asemenea invitaţi la un concert de muzică populară şi la un târg de produse tradiţionale româneşti.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, anunţa săptămâna aceasta că noutatea faţă de ediţiile precedente constă în faptul că vizitatorii vor putea vedea şi subsolul Parlamentului, pe lângă sălile din această clădire. Totodată, în circuitul de vizitare vor fi incluse şi câteva spaţii care nu fac parte din traseul obişnuit: cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, salonul oficial "I.G.Duca", sala "Spiru Haret" şi sala "Mihai Viteazu", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Porţile Palatului Parlamentului sunt deschise în cele două zile, între orele 10:00 şi 16:00.

În curtea Palatului Parlamentului va fi organizat un concert de muzică populară, iar într-o sală din clădire va fi amenajat, cu sprijinul Muzeului Ţăranului Român, un târg de produse tradiţionale româneşti.

Pardău a mai spus că în fiecare an vor fi organizate cinci acţiuni "Porţile deschise", manifestarea din zilele de 1 şi 2 mai fiind a doua din anul 2010.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: palatul parlamentului subsol
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close