Antena 3 CNN Adevăruri ascunse De ce femeile sunt mai grav afectate de stres decât bărbaţii, cu Lidia Fecioru: "Femeia renaşte indiferent de cât de greu i-ar fi"

De ce femeile sunt mai grav afectate de stres decât bărbaţii, cu Lidia Fecioru: "Femeia renaşte indiferent de cât de greu i-ar fi"

Lidia Fecioru a dezvăluit, astăzi, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, de ce femeile sunt mult mai afectate decât bărbaţii, atunci când vine vorba de stres.

De ce femeile sunt mai grav afectate de stres decât bărbaţii, cu Lidia Fecioru: "Femeia renaşte indiferent de cât de greu i-ar fi"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Sep 2021   •   20:22

"De ce femeile sunt mai afectate de stres? Pentru că ele sunt mult mai predispuse la tot ce ceea ce înseamnă stres. Glanda tiroidă este un organ foarte interesant la noi, femeile. Cea mai mică chestie ne poate influenţa hormonal. 

Femeia are perioada de ovulaţie, de menstruaţie şi mulţi alţi factori de stres. Tocmai de aceea, tiroida are un rol foarte important. Şi unde loveşte stresul? În glanda tiroidă. 

Este primul organ care reacţionează la stimulii de orice natură. Femeile sunt mai vulnerabile, nu pentru că sunt mai slabe, ci pentru că sunt mai sensibile şi percep stresul mult mai puternic", a explicat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: "Femeile sunt mai predispuse la anxietate şi depresie decât bărbaţii"

"Noi, femeile, avem proprietatea asta de a ţine minte mai mult. Înmagazinăm în mintea noastră tot şi trăim cu altă intensitate, pentru că noi vorbim mai mult decât o fac bărbaţii.

Ţin minte mai multe chestii. Pentru că aşa sunt făcute ele. Aşa este felul nostru de a fi. Înşelatul, de exemplu. O femeie iartă mai greu unui bărbat dacă a înselat-o. O să ţină minte un milion de ani. Îi rămâne scris acolo. 

Cum există un stimul cât de mic are să streseze acea bombiţă, imediat se face o tragedie. Până şi trăirea este identică ca acum 15,20 de ani sau când s-a petrecut.

La fel şi dacă s-a certat cu şeful. Ea va trăi acea ceartă şi acasă. Acel stres al certurilor o va urmări foarte mult timp, pe când un bărbat, el preferă să renunţe. Nu-şi bate capul.

Din cauta naturii corpului, ele tind să aibă dezechilibre hormonale. Hormoni care se înmagazinează în organism, duc la trăirea sentimentelor mult mai intens decât în cazul bărbaţilor. Ele trec de la bucurie la extaz foarte repede. De aceea, sunt mult mai predispuse la anxietate şi depresie decât bărbaţii.

Ele îşi asumă şi foarte multe lucruri. Nasc copii, îngrijesc copii, gătesc. Acum există şi bărbaţi care să facă asta, dar sunt foarte rari. Cu toate acestea, ea este cea care îşi bate capul.

Îşi asumă să trăiasă singure, să crească copii singure. Această asumare este o grijă foarte mare. Vor tot timpul să fie unde şi-au propus. Mereu aranjate, coafate, cu copiii mâncaţi. Şi să-l mai aştepte şi pe soţ plină de bucurie.

La un moment dat, toate acestea duc la o oboseală foarte mare şi le bagă într-o stare de depresie. Femeia trebuie să ţină minte foarte multe lucruri. Practic, este pe pilot automat", spune Lidia Fecioru.

De ce stresul nu poate fi ignorat, cu Lidia Fecioru

"Stresul este cel care duce, în timp, la îmbolnăvire fizică. Noi ne îmbolnăvim, în primul rând, în plan energetic. Pentru că un om stresat, epuizat care doarme 10 ore pe noapte şi el tot se simte obosit şi stresat, este un om care nu mai are energia vitală a vieţii. 

Chiar dacă se odihneşte, tot este somnolent. Astfel, stresul duce la o epuizare a energiei vitale a vieţii. Pierzând această energie, organele noastre nu mai au forţă şi vom observa că există o problemă. 

De exemplu, dacă suntem supăraţi, acea supărare se fixează în subconştientul nostru şi, după o perioadă, noi vom observa că ne doare capul. Putem face ulcer pe fond de stres. Să avem probleme cu digestia, cu rinichii. Trebuie să avem mare grijă.

Pilda borcanului cu pietricele a Lidiei Fecioru

"Să luăm amintea această pildă! Era odată un profesor care a luat un borcarn şi a pus în interior multe pietre.

După ce a turnat pietrele, profesorul îşi întreabă studenţii dacă acel borcan este plin. Aceştia răspund că nu. Desface capacul şi pune şi nişte mazăre. Printre pietre, mazărea îşi face şi ea loc până la fund. Repetă aceeaşi întrebare către studenţi şi primeşte acelaşi răspuns. A turnat apoi nisip, ca la final, să toarne apă. Abia atunci borcanul era plin.

Dar ce înseamnă aceste lucruri? Ei bine, pietrele erau cele mai apropiate persoane din viaţă, mazărea era casa, maşina, nisipul, locul de muncă, iar apa era timpul pe care trebuie să ni-l oferim nouă.

Deci, întotdeauna trebuie să ne găsim timp pentru noi şi aşa vom ieşi din forma de stres", explică bioenergoterapeutul.

Lidia Fecioru: "Femeia renaşte indiferent de cât de greu i-ar fi"

"Femeia are simţul matern, de protecţie. Noi vrem să fim mame pentru toţi din jurul nostru. 

Femeia poate claca mult mai repede decât bărbatul. De ce? Pentru că bărbatul renunţă repede. Ce face un bărbat dacă are acasă o femeie cicălitoare? Pleacă şi se eliberează de stres.

Dintre toate forţele, femeia renaşte, indiferent de cât de greu i-ar fi", spune Lidia Fecioru.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close