Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Când devine o dependenţă frumuseţea virtuală. Lidia Fecioru: "Cel mai frumos lucru la o femeie este conştiinţa"

Când devine o dependenţă frumuseţea virtuală. Lidia Fecioru: "Cel mai frumos lucru la o femeie este conştiinţa"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre filtrele folosite pe reţelele sociale, dar şi despre momentul în care frumuseţea virtuală devine o dependenţă.

Când devine o dependenţă frumuseţea virtuală. Lidia Fecioru: "Cel mai frumos lucru la o femeie este conştiinţa"
Sursa foto: antena3.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2023   •   19:00

Dacă rămâi în zona virtuală, e bine, nu e nicio problemă, dar dacă ieşi din acestă zonă, e o problemă. Şi problema nu e la adulţi, ci la copii. Pentru că aceste filtre pot maturiza fetiţele, am văzut foarte mulţi băieţi cu filtre. Sunt împotriva acestui curent. E normal ca băieţii să fie îngrijiţi, să îşi taie unghiile, dar nu să le dea cu ojă, să se tundă frumos, să se penseze. Dar nu dusă într-o extremă această feminizare.

Pare o joacă, e o chestie frumoasă. Pentru unele femei e o chestie de etalon, cum ar vrea să arate. Este primul pas spre o dorinţa pentru o intervenţie.

Cea mai de valoare chestie a unei femei este conştiinţa.

Există şi o parte bună, dar există şi o parte negativă. Acum, lumea nu mai face nimic fără TikTok. Este greşit pentru că ele în realitate arată într-un fel, filtrul arată altfel şi poate că nu are posibilitatea să îşi facă o intervenţie şi atunci încep să facă depresie. E o chestie psihologică.

De foarte multe ori, tinerele, copilele de liceu, folosesc filtru pentru că le fac pe ele să se simtă mai bine, să aibă încredere în ele. Am văzut că şi la noi s-a sesizat, dar nu s-a dat o lege în sensul ăsta. Se pot face foarte multe infracţiuni online. Experţii creează o identitate falsă şi pot fura toate datele.

Citeşte şi: Secretul simplu al relaţiilor fericite. Lidia Fecioru: "Faceţi voi surpriza asta şi o să vedeţi"

Rolul părinţilor este foarte important. De multe ori, copilele vor să fie foarte mature. Vor o maturizare directă. De la părinţi începe totul.

Părinţii ar trebui să stea de vorbă cu psihologi, cu psihiatri, cu specialişti, care pot lămuri. Există profesori care se ocupă de funcţionalitatea creierului, de dezvoltarea lui.

Copilul, dacă nu îi hrăneşti creierul cu informaţie, el nu va face legături. Eu mai degrabă pariez pe un copil care primeşte nota 2 decât unul care ia doar nota 10. Pentru că unul care ia nota 2 îşi poate îndrepta nota, însă un copil care ia mereu nota 10 şi primeşte nota 2, cu greu îşi revine.

Copilul nu trebuie monitorizat să citească repede, lasă-l să citească încet pentru că atunci îi intră în cap. Eu nu vreau copilul să fie calculator. Părinţii trebuie să vadă ce înclinaţii are copilul. Trebuie să îi dau sport, ori îl duc la un cerc de pictură, ori la gimnastică, ori la dans. Şi atunci îi ocup timpul.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close