Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Mihai Voropchievici, superstiţii despre cadouri: "Asta e metoda de anihilare a ghinionului"

Mihai Voropchievici, superstiţii despre cadouri: "Asta e metoda de anihilare a ghinionului"

Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit, la Adevăruri Ascunse de la Antena 3, despre superstiţii şi ce cadouri să nu faceţi niciodată, având în vedere că ne apropiem de Crăciun.

Mihai Voropchievici, superstiţii despre cadouri: "Asta e metoda de anihilare a ghinionului"
de Alin Tarnovschi    |    19 Dec 2020   •   19:11

Vom vorbi despre darurile care, ca superstiţie, pentru noi, aduc ghinion. Să luăm de exemplu ceva ce purtăm uzual: un ceas. În China există o superstiţie. Se spune să nu oferi un ceas unui prieten, cuiva apropiat, deoarece ceasul măsoară timpul şi asta e un fel de a-i trezi persoanei respective că mai are puţin de trăit.

La noi nu prea există superstiţia asta cu ceasul, însă există o superstiţie înrădăcinată la noi: să nu oferi tinerilor căsătoriţi sau dacă mergi în vizită într-o casă nouă un cuţit, ori obiecte ascuţite, înţepătoare, pentru că tai relaţia între tine şi persoana respectivă.

Pentru orice obiect, dacă sunteţi superstiţioşi şi aveţi senzaţia că omul ăla are ceva cu voi, faceţi în felul următor: fuga la portofel, luaţi o sumă mică de bani, simbolic, şi plătiţi-l. E ca şi cum acel cadou l-aţi cumpărat. Asta e metoda de anihilare a ghinionului.

Altă poveste este să nu îţi ia soţia sau cineva apropiat ciorapi. Asta înseamnă că vei pleca de acasă. Superstiţia mai spune că dăruindu-şi ciorapi te scoate din jurisdicţia ei. Adică nu o să mai poţi să fii controlat.

Superstiţii despre cadouri pentru persoane dragi, cu Mihai Voropchievici

Să nu dai o batistă cuiva drag pentru că batista se dăruieşte la mort. Se dă o batistă cu un bănuţ în ea ca să aibă decedatul pe lumea cealaltă să plătească trecerea. Ortul popii.

Batista prevesteşte cumva lacrimi.

Ajungem la ceva ce nu chiar nu înţeleg. Minţile bolnave născocesc tot felul de superstiţii. Se spune să nu dăruieşti o carte rudelor. Se zice că prevesteşte o ceartă. Dar este privită sub alt strat ca superstiţie. Se spune că undeva îl faci pe ăla neşcolit, nepregătit, care nu citeşte.

Se spune că nici la cupluri să nu dăruieşti o carte pentru că atâtea file cât are cartea, atâtea certuri vor avea ei pe parcursul relaţiei lor.

Să nu dăruieşti o oglindă că aduce neplăceri în casă nouă. Oglinda este puntea între două lumi, cea văzută şi cea nevăzută. Şi senzaţia este, la cei mai superstiţioşi, că oglinda poate să fie cu ceva trimiteri, cu făcături, şi atât timp cât primeşti oglinda îţi va urmări viaţa.

Cât despre veselă, nu trebuie să fie dăruită ciobită sau spartă. Este recomandat, chiar dacă aţi cumpărat din magazin, să desfaceţi cutia, să verificaţi. Dacă s-a ciobit, fie că e pahar sau farfurie, aduce ghinion în casă şi ştirbeşte căsnicia sau armonia din casă.

Un alt cadou de evitat este reprezentat de figurinele cu păsări. De ce? Pasărea se zbate, e neliniştită, e agitată.

O poşetă, o geantă de voiaj sau un portofel, aceste obiecte nu trebuiesc dăruite fără să pui un ban în ele. Nu le dăruiţi fără bani.

O plantă sau un animal se spune că sunt cadouri vii şi trebuie să plăteşti pentru ele. Dacă dăruim flori în ghiveci, întotdeauna trebuie să punem un ban în pământul în care este floarea.

Bijuterii din chihlimbar. Chihlimbarul este cea mai puternică răşină de protecţie împotriva vrăjilor, ochilor care deoache, a răutăţilor şi a necazurilor. Este super-bună.

Lădiţe, cufere, cutii de bijuterii - se spune că te va face să îţi ascunzi gândurile faţă de persoana care ţi-a dăruit-o. O să fie o persoană ascunsă, tainică, mincinoasă.

Pieptene. Se spune că dacă dăruieşti un pieptăn unei persoane, îi vei ghici gândurile.

Lănţişor. Lănţişorul dacă l-ai primit dăruit şi s-a rupt înseamnă că relaţiile dintre cei doi oameni se vor rupe.

×
Subiecte în articol: Adevăruri ascunse Mihai Voropchievici
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close