Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Top 5 curiozităţi despre creierul uman, cu Lidia Fecioru: "Puterea gândului este uriaşă!"

Top 5 curiozităţi despre creierul uman, cu Lidia Fecioru: "Puterea gândului este uriaşă!"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3, cinci curiozităţi despre creierul uman.

Top 5 curiozităţi despre creierul uman, cu Lidia Fecioru: "Puterea gândului este uriaşă!"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    19 Iun 2021   •   19:28

Creierul nostru funcţionează cu o viteză enorm de mare, n-am putea să o descriem. Nici lumina nu e aşa de rapidă aşa cum e mintea noastră. Creierul nostru face conexiunea imediat.

Până în 40 de ani, noi acumulăm foarte multă cunoştinţă, foarte multe lucruri, informaţii pentru că se pot fac foarte repede conexiunile neuronale. După 40 de ani, noi nu mai avem aceeaşi capacitate de a ţine minte, încetinim.

De pildă, sunt foarte multe femei şi bărbaţi care spun că nu pot să slăbesc. Se spune că dacă ne repetăm acelaşi lucru de foarte multe ori, în minte, creierul nostru va forma o altă conexiune neuronală. Şi se va întâmpla ceea ce vrem.

Ultimul lucru pe care îl spunem este: nu pot. Şi atunci aia se întâmplă.

Creierul nostru, funcţionând foarte mult şi foarte repede, miile de gânduri, cele negative îndeosebi, pentru că astea se înmulţesc cel mai repede şi nu ştiu de ce, deşi la fel de bine am putea gândi pozitiv. Îţi închipui că tai o lămâie, iar noi în creier avem deja gustul, mirosul. Şi la un moment dat spui: să nu îmi pui lămâie că nu îmi place.

Şi atunci îi simţi gustul, o vezi secţionată. Asta pentru că avem memoria neuronală a lămâiei în creierul nostru.

Top 5 curiozităţi despre creier, cu Lidia Fecioru

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu efectul placebo. Când luăm un medicament care nu are niciun efect, dar care poate avea efect pentru că creierul nostru este setat: dacă iau pastila aia, sigur mă face bine.

Dar este şi non-placebo, partea negativă. Când ai luat pastila, ştii că e de durere de cap, pe tine te doare capul, dar creierul tău nu o acceptă şi îţi face rău pentru că creierul tău, conexiunea neuronală, e pe negativ şi organismul tău o va respinge.

Creierul face diferenţa dintre realitate şi ce nu e real, dar nu atât de des pe cât ne-am dori noi. El mai rar o face, conexiunea asta între realitate şi imaginaţie. În chestia asta depinde de foarte multe ori, când spunem noi: încercaţi să vă repetaţi de multe ori ce vă doriţi.

Unul vrea să îşi ia maşină şi repetă de multe ori numele maşinii şi şi-o imaginează, şi apoi vede numai acea maşină în trafic. Şi-o doreşte atât de mult încât o vede.

De multe ori, trebuie să experimentăm anumite gânduri. Să încercăm să ne gândim la ceva ce ne dorim, foarte des. Şi să ne gândim pe pozitiv.

Când iubeşti pe cineva şi acea persoană nu ştie, de atâtea ori te gândeşti la ea cu dragoste, acea persoană va simţi acest lucru şi cu siguranţă va lua legătura cu tine.

Puterea gândului se numeşte conexiune neuronală, dar în rest se numeşte puterea gândului.

Curiozităţi despre creierul uman, cu Lidia Fecioru

Noi, cu gândul putem crea monştri şi îi putem şi omorî. Noi, de foarte multe ori mergem pe pilot automat, din inerţie. În medie, funcţionăm pe pilot automat pentru că avem o viaţă cotidiană, cu nimic deosebit în ea.

În acea perioadă, nu vom aduce nimic nou pentru că nu vom face nicio conexiune neuronală nouă în creierul nostru. Nu se întâmplă nimic nou şi întrebi: dar ce îţi doreşti?

Dacă nu ai dorinţe, cum să se întâmple ceva nou?

De foarte multe ori, e necesar să ne punem mintea în repaos. Să nu te gândeşti la nimic.

Chestia asta e foarte importantă pentru noi, să ne putem concentra, să nu mai reţinem niciun fel de informaţie o perioadă de timp. Perioada aceea de oprire a minţii noastre în loc reprezintă creşterea imunităţii.

Când nu ne mai gândim la nimic, ne creşte imunitatea. Tot ce contează este exerciţiul. Am învăţat să mă deconectez şi să nu mă gândesc la nimic. Să mă uit la film şi să mă concentrez în film acolo.

Exerciţiul de repaos se face în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: Lidia Fecioru Adevăruri ascunse
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close