Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 Partidul Puiul Malefic, partidul Partid şi partidul Nu vota pentru noi | Cele mai ciudate formaţiuni la alegerile europarlamentare

Partidul Puiul Malefic, partidul Partid şi partidul Nu vota pentru noi | Cele mai ciudate formaţiuni la alegerile europarlamentare

Partide politice cu nume mai puțin obișnuite se pregătesc pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

de Xenia Croitoru    |    10 Mai 2024   •   14:54

Unele și-au început activitatea ca o glumă, altele și-au atribuit acest nume pentru a atrage atenția asupra unei agent de cât se poate de serioase. 

Printre acestea se numără Partidul "Puiul Malefic", Partidul "Câinelui cu două cozi", Partidul Partid și Partidul "Nu vota pentru noi".

Sunt partide cu nume hazlii de la nivelul Uniunii Europene, care vor intra în lupta pentru Parlamentul European, pentru că cele mai multe sunt din țări precum Suedia sau Ungaria ori Germania. 

Puiul malefic este un partid din Suedia, un partid care a început ca o glumă la adresa politicii suedeze. 

Partidul Câinelui cu două cozi este un partid din Ungaria care a început și acesta, în urmă cu 20 de ani, ca o formă de satiră la adresa politicii acea ţară. 

Și nu este singurul de acest gen. Este, de exemplu, și partidul Partid din Germania, care aparține unui comediant celebru de acolo. Acesta își dorește cu partidul Partid să intre din nou în Parlamentul European pentru un al treilea mandat. 

Pe lângă acesta, mai există și partidul "Nu vota cu noi" din Cehia.

Sunt doar câteva dintre partidele cu nume hazlii care intră pe listele pentru candidaturile pentru Parlamentul European și vom vedea câte dintre ele vor ajunge să aibă și reprezentanți în Parlamentul de la Bruxelles.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close