Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Sondaj de ultimă oră despre Primăria Capitalei. Cine câștigă alegerile?

Sondaj de ultimă oră despre Primăria Capitalei. Cine câștigă alegerile?

Un sondaj de opinie IRSOP, care măsoară intențiile de vot la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, pentru Primăria Capitalei, o dă învingătoare detașată pe Gabriela Firea, candidatul PSD.

Sondaj de ultimă oră despre Primăria Capitalei. Cine câștigă alegerile?
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    24 Sep 2020   •   18:41

Conform cercetării realizate de IRSOP, candidatul PSD, Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce principalul contracandidat al acesteia, Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, ar primi doar 35% din voturi.

Pe locurile următoare, în sondajul realizat pentru Primăria Capitalei, s-ar clasa, conform cercetării IRSOP, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%.

Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

Pe de altă parte, cercetarea mai arată câte procente vor primi partidele politice în lupta pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București, notează evz.ro.

Sondaj IRSOP despre alegerile locale 2020. Rezultatele la Primăria Capitalei

Pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente.

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, pentru acest sondaj, operatorii institutului au intervievat telefonic un număr de 1.010 peraoane în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se arată în comunicatul IRSOP.

Duminică, 27 septembrie, au fost programate alegerile locale în cadrul cărora vor fi aleși primarii tututor localităților din țară, președinții de consilii județene și consilierii.

Pentru Primăria Generală a Municipiului București se confruntă un număr de 18 candidați, reprezentanți ai mai multor partide. Între aceștia, cei mai bine plasați sunt Gabriela Firea (PSD), primarul în funcție, Nicuşor Dan (independent, sprijinit de PNL, USR și PLUS), Traian Băsescu (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) și Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), candidatul susținut de Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close