Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Scandal uriaș la Ploiești! Poliția, oprită să intre în sala unde Iulian Dumitrescu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean. Baronul de Prahova ar fi încălcat controlul judiciar

Scandal uriaș la Ploiești! Poliția, oprită să intre în sala unde Iulian Dumitrescu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean. Baronul de Prahova ar fi încălcat controlul judiciar

Un scandal uriaș a izbucnit la Ploiești, unde Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupție, vrea un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

de Cristi Georgescu    |    10 Mai 2024   •   20:30

Dumitrescu, acuzat că ar fi luat mită 16 milioane de lei și că ar fi comis fals în declarații, este plasat sub control judiciar și este suspectat că a încălcat termenii acestei măsuri, după ce și-a lansat, astăzi, candidatura chiar din sediul Consiliului Județean. 

Mai multe echipe de jurnaliști, între care și cea de la Antena 3 CNN, au fost împiedicate să participe la lansare sub pretextul că ar fi un eveniment privat.

"Ne aflăm acum într-un hol al Palatului Administrativ, unde își desfășoară activitatea atât Consiliul Județean Prahova, cât și Prefectura. Și aici se află acea sală de 500 de locuri cunoscută drept Sale Europa, unde, iată, ușile sunt ferecate. Am încercat să intrăm și nu ni se de voie, în contextul în care o parte a presei se află acolo.

Vorbim cel puțin de două entități pe care noi le-am văzut și care au intrat aici. A fost solicitată Poliția, în ideea de a se verifica dacă Iulian Dumitrescu, președinte suspendat al CJ Prahova, a încălcat sau nu controlul judiciar. Dacă, de pildă, Ana Maria Vasile, administratorul județului, se află aici, având în vedere că este inculpată în dosar și (ce se întâmplă) dacă (cei doi) iau legătura.

Practic, nu suntem lăsați să intrăm, pe motiv că această sală este închiriată pentru un eveniment privat. Nu înțelegem, având în vedere că e vorba de o lansare a unei candidaturi, de ce o parte a presei nu este lăsată să asiste la eveniment.

Corespondent Antena 3 CNN: Polițiștii nu au fost lăsați să intre în sala în care Iulian Dumitrescu își lansa candidatura

O colegă a încercat mai devreme să intre și aproape că i s-a prins piciorul în ușă, în tentativa de a o opri să pătrundă în interior. Paza instituției confirmă că s-a dublat numărul persoanelor care filtrează accesul în clădirea respectivă.

Până să intrăm în acest hol, acum trei minute, trebuie să știți faptul că toate ușile erau ferecate. Gândiți-vă că sunt aproape 500 de oameni în interior. Dacă, Doamne ferește, se întâmplă o urgență, pe unde vor fi evacuați, dacă aceste uși sunt închise? Trebuie să subliniem că vorbim despre o instituție publică și, în continuare, Iulian Dumitrescu se află în interior.

Poliția, vă spuneam, a venit la fața locului, însă nici măcar acestor agenți nu li s-a permis accesul în sală. Ei au intrat într-o altă încăpere față de cea în care suntem noi, au stat de vorbă cu vicepreședintele Consiliului Județean Prahova și cu un alt reprezentant PNL și au plecat ulterior fără să poată să intre în țara respectivă.

Înțelegem că, potrivit procedurilor, trebuia ca polițiștii să constate această încălcare a controlului judiciar de către Iulian Dumitrescu", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cristi Georgescu.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close