Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Incident electoral major în ziua alegerilor. Procesul electoral a început cu întârziere din cauză că o persoană lipsea din secție

Incident electoral major în ziua alegerilor. Procesul electoral a început cu întârziere din cauză că o persoană lipsea din secție

Au apărut deja situații incredibile în țară, în ziua alegerilor parlamentare, la scurt timp după deschiderea secțiilor de votare. La ora 07.40 de minute, președintele secției de votare din localitatea Oancea refuza să înceapă procesul de votare, întrucât acolo nu exista personal tehnic de triere epidemiologică.

Incident electoral major în ziua alegerilor. Procesul electoral a început cu întârziere din cauză că o persoană lipsea din secție
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    06 Dec 2020   •   12:30

Astfel, secția de votare din județul Galați a fost deschisă cu întârziere. Reprezentanții secției și alegătorii au fost nevoiți să aștepte până când situația a fost remediată.

Potrivit IPJ Galați, incidentul s-a produs la o secție din localitatea Oancea. Procesul electoral a început cu întârziere deoarece la prima oră, în secție nu se afla persoana care face dezinfecția și care măsoară temperatura alegătorilor.

„Până la acest moment, a fost sesizat un singur incident electoral, la secția de votare, din localitatea Oancea, unde procesul electoral a început cu întârziere, din cauza lipsei personalului tehnic care asigura dezinfecția secției și măsurarea temperaturii votanților. Situația a fost remediată, în prezent, procesul electoral desfășurându-se în condiții optime”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați, potrivit Mediafax

Alegeri parlamentare 2020. Alegerile parlamentare în cifre

La alegerile parlamentare de astăzi, 6 decembrie 2020, vor fi aleşi 465 de parlamentari, dintre care 136 de senatori şi 329 de deputaţi, mandatele acestora urmând a fi pentru următorii patru ani.

Numărul candidaţilor la alegeri parlamentare 2020 a crescut de la 6.476, în anul 2016, la 7.136 în acest an. Cei mai mulţi dintre candidaţi, respectiv 4.659, candidează la Camera Deputaţilor, în timp ce 2.477 candidează la Senat.

De asemenea, au fost înregistraţi 42 de candidaţi independenţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Potrivit datelor oficiale, un deputat reprezintă 70.000 de locuitori, în timp ce un senator reprezintă 160.000 de locuitori.

Conform Autorităţii Electorale Permanente (AEP), numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare, realizată la sfârşitul lunii septembrie.

În străinătate, un număr total de 39.238 de români din diaspora au depus cereri de înregistrare pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare. Cele mai multe cereri au venit de la românii din Marea Britanie - 9.224, Germania - 5.772, Italia - 3.378, Spania - 3.338, Franţa - 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda. Totodată, 3.939 de români din afara graniţelor s-au înscris pentru a vota la parlamentare la o secţie de votare.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare oancea
Parteneri
Noi reguli pentru chiriaşii români. Amenzi uriaşe!
x close