Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Marcel Ciolacu, mesaj pentru premierul Orban, după votul din Parlament: Poţi trăi cu imaginea asta? Criminalilor!

Marcel Ciolacu, mesaj pentru premierul Orban, după votul din Parlament: Poţi trăi cu imaginea asta? Criminalilor!

Liderul PSD i-a transmis, marţi, un mesaj premierului liberal după votul din Parlament în favoarea redeschiderii pieţelor.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru premierul Orban, după votul din Parlament: Poţi trăi cu imaginea asta? Criminalilor!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2020   •   15:35

Marcel Ciolacu a publicat pe Facebook o fotografie cu o bătrână având o folie de plastic trasă peste haina de iarnă, pentru a mai păstra din căldura corporală.

Imaginea arată că femeia este unul dintre micii comercianţi ce se pot "bucura" de "privilegiul" de a-şi vinde legumele în aer liber, în afara pieţei.

"Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi, care s-au abținut la vot?! Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!", a scris pe Facebook liderul PSD.

 

Amendamentul de redeschidere a pieţelor, adoptat în Cameră dar neaplicabil până la promulgarea legii de către preşedinte

Înainte de votul în plen, amendamentul social-democraţilor a fost adoptat în comisia abilitată, conform procedurilor parlamentare. Printre cei care au votat favorabil modificarea propusă de PSD s-au numărat şi parlamemtari PNL.

În plen, au fost 173 de voturi în favoarea legii şi unul singur împotrivă. Au fost 93 de abţineri, de la PNL şi USR.

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar ca legea să fie promulgată de preşedinte.

Măsura închiderii pieţelor, în vigoare de luni, 9 noiembrie, a generat scandal în toată ţara, pentru că sunt puţine pieţe cu pereţi mobili, care pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare, majoritatea acestor spaţii comerciale fiind închise.

În Bucureşti, dar şi în provincie, micii comercianţi au protestat şi s-au plâns că guvernul îi lasă pe drumuri, muritori de foame.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Ludovic Orban piete
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close