Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Surse: Propunerile cu care USR-PLUS, al treilea partid câştigător, a mers la negocieri

Surse: Propunerile cu care USR-PLUS, al treilea partid câştigător, a mers la negocieri

USR-PLUS a venit cu idei fixe la negocierile de duminică, a cerut şefia Camerei Deputaţilor, în schimb nu a vrut să citească programul de guvernare al PNL şi a avut mai multe propuneri.

Surse: Propunerile cu care USR-PLUS, al treilea partid câştigător, a mers la negocieri
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    13 Dec 2020   •   14:30

Astfel, potrivit surselor Antena 3, USR-PLUS a propus la negocierile cu PNL şi UDMR impozitarea veniturilor până la salariul minim, ceea ce ar însemna o gaură 50 de milioane de lei în buget. 

Propunerea ar fi venit de la Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti.

De asemenea, USR a mai cerut şi şefia Camerei Deputaţilor, spunând că PNL dă premierul.

Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR, blocate. Surse: Liberalii vor totul, Orban ar putea ajunge din nou premier

Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au blocat duminică, la Vila Lac 1, după nici trei ore de discuţii, potrivit unor surse Antena 3, din cauză că liberalii şi USR-PLUS insistă să obțină funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

În aceste condiții, pentru că nimeni nu renunţă, PNL ar putea renunţa la propunerea de premier în persoana lui Florin Cîţu şi va fi propus din nou Ludovic Orban, pentru a da astfel şefia Camerei Deputaţilor celor de la USR-PLUS.

Totodată, USR-PLUS ar merge la consultările de luni de la Palatul Cotroceni, cu Dacian Cioloş propunere de premier, şi nu ar susţine varianta PNL.

Negocierile PNL, USR-PLUS şi UDMR, suspendate sâmbătă. Ce au stabilit şefii de partide

Discuţiile s-au suspendat ieri, iar în ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus sâmbătă, înaintea negocierilor pentru formarea unui nou guvern, că România are nevoie de un Executiv bine structurat și de un parlament cu o majoritate stabilă.

Surse: Iohannis ar fi cerut ca noul Guvern să fie învestit înaintea Crăciunului

Surse: Cine intră în noul guvern

Liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut deja joi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.

Conform surselor Antena 3, noul Guvern va avea 18 ministere, deşi premierul desemnat de liberali şi-ar dori să fie 16 ministere.

×
Subiecte în articol: claudiu nasui Klaus Iohannis
Parteneri
Mii de șoferi vor da bani în plus pentru a circula prin România
x close