Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Surse: Planul nou al USR pentru negocierile cu PNL. În ce condiţii acceptă Barna să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor

Surse: Planul nou al USR pentru negocierile cu PNL. În ce condiţii acceptă Barna să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor

USR se întâlneşte în şedinţă de urgenţă miercuri dimineaţă, după ce Ludovic Orban a lansat scenariul de a se propune din nou premier. Dacian Cioloş i-a transmis deja premierului demisionar, că USR-PLUS susţine o schimbare.

Surse: Planul nou al USR pentru negocierile cu PNL. În ce condiţii acceptă Barna să renunţe la şefia Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2020   •   11:15

Potrivit unor surse citate de Antena 3, cei din USR ar fi dispuşi să renunţe şi la şefia Camerei Deputaţilor.

Însă, USR propune acum ca cei trei preşedinţi ai formaţiunilor care formează coaliţia de guvernare - PNL, USR-PLUS şi UDMR - să fie vicepremieri în viitorul guvern, adică Dan Barna, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor.

Astfel, s-ar încheia acel conflict pe şefia Camerei Deputaţilor, care a dus la un blocaj. Şi acum, negocierile dintre partide sunt blocate şi ar putea fi reluate de mâine.

Cum vede USR ieşirea din impas

Aceasta este una dintre soluţiile propuse de USR pentru a trece de acest impas.

În şedinţa de azi se va discuta mai mult dacă USR-PLUS acceptă varianta ca PNL să ocupe două funcţii, nu una, adică şi cea de premier şi cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că ei nu ar fi de acord cu această variantă.

Şi în USR-PLUS sunt două tabere, unii sunt de acord cu această soluţie, alţii o neagă.

Majoritatea, însă, îl vor premier pe Florin Cîţu, şi nu pe Ludovic Orban.

Surse: Scandal în PNL. Orban vrea să fie premier din nou, nimeni nu îl susţine

Scenariul cu Ludovic Orban din nou premier aruncă în aer negocierile pentru formarea noului guvern şi provoacă un scandal mare în PNL. 

Potrivit surselor din partid citate de Antena 3, într-o şedinţă cu scântei, Florin Cîţu a refuzat din nou să se retragă din cursa pentru şefia Guvernului. 

În plus, mai mulţi lideri ai formaţiunii au cerut un document în care să scrie negru pe alb că USR şi UDMR sunt de acord ca Orban să fie din nou prim-ministru.

×
Subiecte în articol: Dan Barna Ludovic Orban
Parteneri
Cutremur devastator cu sute de morţi şi clădiri prăbuşite în Turcia
x close