Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Joe Biden, primul mesaj pentru americani, după ce a devenit președintele SUA

Joe Biden, primul mesaj pentru americani, după ce a devenit președintele SUA

Joseph Biden s-a declarat onorat, sâmbătă, de victoria în scrutinul prezidenţial. Candidatul Partidului Democrat a ținut să sublinieze că va fi preşedintele tuturor americanilor. Potrivit celor mai noi proiecţii, realizate de CNN şi Reuters, Joseph Biden are 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, are 214.

Joe Biden, primul mesaj pentru americani, după ce a devenit președintele SUA
Sursa foto: Facebook/Joe Biden
de Dan Gabor    |    07 Noi 2020   •   19:31

"America, sunt onorat că m-aţi ales pe mine să conduc această ţară extraordinară. Sarcinile care ne aşteaptă vor fi dificile, dar vă promit un lucru: voi fi preşedintele tuturor americanilor, indiferent că au votat sau nu cu mine", a declarat Joe Biden, prin Twitter.

"Sunt modest şi onorat de încrederea pe care poporul american ne-a acordat-o mie şi vicepreşedintelui-ales, Kamala Harris. În pofida obstacolelor fără precedent, americanii au votat într-un număr-record, dovedind încă o dată că democraţia bate profund în inima Americii. În contextul încheierii campaniei electorale, a venit vremea să lăsăm în urmă furia şi retorica dură şi să fim împreună ca naţiune. A venit vremea ca America să se unească şi să se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic imposibil de făcut, dacă suntem împreună", a subliniat Joseph Biden, conform unui comunicat.

Mihai Gâdea, trimisul special Antena 3 în SUA, a prezentat, la "Ediție specială", atmosfera în marile orașe americane după anunțul victorie lui Joe Biden și cele mai noi informații legate de rezultatul scrutinului.

Mii de oameni au ieșit în stradă în Washington, în apropiere de Casa Albă, pentru a sărbători victoria lui Joe Biden.

Joe Biden era creditat anterior, potrivit diverselor proiecţii, cu 253-264 de voturi în Colegiul electoral federal. Avansul lui Joe Biden a crescut în statul Pennsylvania, care are 20 de voturi în Colegiul electoral federal.

Astfel, Joe Biden depăşeşte detaşat pragul de 270 de voturi în Colegiul electoral federal. În Pennsylvania, avansul lui Biden a ajuns la 34.000 de voturi, după numărarea a 99% din buletinele de vot. De asemenea, avansul lui Biden a crescut şi în statul Nevada.

×
Subiecte în articol: Joe Biden președinte Joe Biden
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close