Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Mişcări strategice în ziua votului din SUA. Donald Trump a atacat Curtea Supremă, iar Joe Biden a scris pe zidul casei în care a crescut

Mişcări strategice în ziua votului din SUA. Donald Trump a atacat Curtea Supremă, iar Joe Biden a scris pe zidul casei în care a crescut

Donald Trump, preşedintele american candidat pentru al doilea mandat şi Joe Biden, contracandidatul democrat, au încercat, fiecare în felul său, să mobilizeze electoratul la urne pe parcursul zilei de 3 noiembrie.

Mişcări strategice în ziua votului din SUA. Donald Trump a atacat Curtea Supremă, iar Joe Biden a scris pe zidul casei în care a crescut
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Noi 2020   •   23:40

În cadrul unei vizite în Virginia, la sediul său de campanie electorală, Trump a criticat decizia prin care Curtea Supremă a permis autorităţilor din Pennsylvania să primească voturile exprimate prin corespondenţă timp de încă trei zile după închiderea oficială a urnelor.

"Cred că decizia Curţii Supreme în ceea ce priveşte Pennsylvania este una nefericită. Cred că trebuie să ştim ce se întâmplă în noaptea alegerilor. Să-i lăsăm pe oameni să voteze anticipat, dar trebuie să cunoşti numerele, pentru că aceste lucruri pot fi întârziate timp de zile sau chiar săptămâni, şi nu-ţi poţi permite asta", a comentat el, adăugând că este o decizie "în multe feluri, foarte periculoasă" pentru America.

"Se întâmplă multe manevre, multe lucruri rele cu voturile atunci când spui 'hai să dedicăm zile întregi' (numărării voturilor) şi, dintr-o dată, rezultatul numărătorii se schimbă", a continuat Trump, care s-a remarcat drept un contestatar al votului prin corespondenţă, despre care susţine că favorizează fraudele.

Cu o zi în urmă, preşedintele scrisese, pe Twitter, că decizia Curţii Supreme "va deschide calea unei fraude agresive şi necontrolate şi va submina sistemul legislativ, aducând violenţa pe străzi". 

Trump critică decizia Curţii Supreme, Biden se întoarce şi scrie pe zidul casei în care a crescut

Twitter a semnalat acest mesaj drept "de natură să inducă în eroare".

La rândul său, contracandidatul democrat Joe Biden şi-a vizitat oraşul natal, Scranton, situat în Pennsylvania, stat-cheie de care depinde configuraţia finală a voturilor electorale necesare pentru câştigarea preşedinţiei SUA.

Anterior, el vizitase mormintele fiului şi soţiei sale, în statul Delaware.

În Scranton, Biden s-a oprit pentru un moment inedit în casa în care a copilărit şi a scris pe perete: "Din această casă, la Casa Albă, cu voia lui Dumnezeu. Joe Biden, 3 noiembrie 2020" (foto galerie).

El va urmări sfârşitul zilei de vot de la un centru electoral.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close