Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Anticorpul unui supravieţuitor al virusului Ebola, cheia unui viitor vaccin eficient

Anticorpul unui supravieţuitor al virusului Ebola, cheia unui viitor vaccin eficient

de S.T.    |   

Oamenii de ştiinţă au identificat un anticorp capabil să neutralizeze cele trei tulpini ale virusului Ebola care afectează oamenii, o descoperire importantă în cadrul eforturilor de realizare a unui vaccin universal împotriva acestei boli adesea fatală, potrivit unui studiu citat marţi de AFP.

Anticorpul a fost identificat în corpul unui supravieţuitor al celei mai grave epidemii de Ebola înregistrate până în prezent, în urma căreia şi-au pierdut viaţa peste 11.000 de persoane în Africa de Vest între 2013 şi 2016.

Cu ocazia acestei epidemii a fost dezvoltat un vaccin experimental. Un studiu pe scară largă, efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Guineea în 2015, a demonstrat că acesta a avut un rol protector important, însă doar împotriva uneia dintre tulpinile virusului.

Acelaşi vaccin este utilizat în prezent în cadrul unei campanii de vaccinare desfăşurate în Republica Democrată Congo, ţară afectată de o nouă epidemie ce a provocat moartea a cel puţin 500 de persoane.

Anticorpul descoperit de cercetătorii americani ar putea constitui un progres semnificativ către dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva celor trei tulpini ale virusului Ebola care afectează oamenii, se arată într-un articol publicat luni în jurnalul Nature Structural and Molecular Biology.

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai