Antena 3 CNN Coronavirus Bărbat infectat cu coronavirus, arestat după ce a tuşit pe zeci de oameni în Spania: "O să vă infectez pe toţi"

Bărbat infectat cu coronavirus, arestat după ce a tuşit pe zeci de oameni în Spania: "O să vă infectez pe toţi"

Un bărbat a fost arestat în Spania, suspectat de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de persoane cu COVID-19, relatează BBC.

de Alin Tarnovschi    |   

Bărbatul de 40 de ani ar fi continuat să meargă la serviciu și la sală, în ciuda faptului că tușea și avea febră de peste 40°C.

El s-a plimbat cu masca jos, tușind și spunând colegilor că avea să-i infecteze.

Cinci colegi de muncă și trei persoane de la sala de sport au fost testate pozitiv. Alte 14 persoane - membri ai familiilor celor infectați - s-au îmbolnăvit, inclusiv trei copii de un an.

Într-o declarație publicată sâmbătă, poliția spaniolă a declarat că bărbatul prezintă simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece acasă de la locul de muncă aflat în orașul Manacor, notează Mediafax.

El a făcut un test PCR într-o seară, dar a doua zi a plecat la serviciu și la sala de fitness, în așteptarea rezultatelor.

Colegii săi i-au cerut să plece acasă, dar el a refuzat, au spus polițiștii. Își dădea masca jos, tușea și spunea: „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”.

Când testul său a ieșit pozitiv, colegii au fost „alarmați”, potrivit poliției.

Niciunul dintre oameni nu s-a îmbolnăvit grav, a spus poliția.

Subiecte în articol: Spania COVID-19 Mallorca
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM