Cea mai scumpă îngheţată din Italia se numește "Sceptrul regelui" şi este un cornet vândut de gelateria "Mokambo" din Ruvo di Puglia, în zona Bari. Se prepară numai la comandă și se savurează cu ușile închise, pentru că nu este doar un aliment, ci o adevărată experiență gustativă. Îngheţata de lux costă 70 de euro.
La baza acestei îngheţate cu aromă deosebită, inventată în martie 2024 de maestrul cofetar Franco Paparella, se află o rețetă pe cât de simplă pe atât de riguroasă: lapte Murgiano proaspăt muls, ouă de la găini crescute în aer liber și șofran sargol din Mashhad, toate infuzate ore în șir în lapte și apoi amestecate bine în mașina de făcut îngheţată istorică Carpigiani din 1972. Îngheţata este servită într-un cornet lucrat manual și înfrumusețat cu fistic Bronte DOP, frișcă proaspătă, zahăr caramelizat și o foiță de aur comestibilă de 24 de karate, relatează Corriere della Sera.
Acest cornet trebuie rezervat cu cel puțin trei zile înainte, iar degustarea are loc într-o cameră privată a gelateriei, personalul ghidând fiecare pas într-o atmosferă intimă și meditativă. "Nu vând doar înghețată, creez emoții", subliniază cofetarul Franco Paparella. Dar posibilitățile de extindere a "experiențelor" legate de înghețată nu se termină cu "Sceptrul Regelui". Pentru 187 de euro puteți solicita și Experiența Supremă: pe lângă degustarea înghețatei, doritorii pot intra în laborator, pot urmări prepararea și chiar îşi pot personaliza propriul cornet sub îndrumarea maestrului cofetar.