Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Centru nou de reeducare neuromotorie destinat seniorilor, la Snagov

Centru nou de reeducare neuromotorie destinat seniorilor, la Snagov

Fiecare dintre noi își dorește ca bunicul sau părintele să ducă o viață sănătoasă și lipsită de griji și după vârsta a treia. Există acum un loc nou şi modern, menit să le asigure vârstnicilor o bătrâneţe liniştită.

de Andreea Cigolea    |   

Cel mai mare complex rezidențial pentru seniori din România își propune să schimbe paradigma în ceea ce privește modul de viață la vârsta a treia. Iulian Pleșcan, CEO-ul complexului, ne spune care sunt condițiile de cazare acolo.

"Ceea ce ne interesează pe noi cel mai mult la un senior este să fie vivace. Acesta poate să fie vivace doar dacă are grijă de sănătatea lui. Și aici, pe lângă consultațiile medicale de specialitate pe care le poate consuma de-a lungul timpului sau analizele de sânge, el poate veni la un centru de recuperare.

Recuperarea este foarte importantă dacă este făcută în mod constant și dacă este făcută într-un centru specializat. Ceea ce noi am construit aici este un complex extrem de mare, iar centrul de recuperare este unul dedicat.

Avem medici kinetoterapeuți, un centru de fizioterapie cu toate echipamentele de care are nevoie pentru o recuperare bună. Avem un bazin de aqua terapie cu reeducare neuromotorie specializat pentru seniori, astfel încât să putem acomoda inclusiv persoane aflat în scaunul rulant în bazin.

Un rezident care stă la noi pe termen nedeterminat are incluse în pachet consultații medicale de specialitate, are analize de sânge, ne îngrijim în fiecare zi să-i verificăm datele, respectiv tensiunea arterială și tot ce mai este relevant astfel încât să nu observăm o degradare.

Ceea ce noi putem face pentru rezident este să îi dăm această parte medicală alături de rezidență. Nu suntem în spital, suntem în complex de seniori. Aici trebuie să ne concentrăm pe partea de un trai bun de prevenție.

Dacă este nevoie de o urgență, avem pe de o parte cadre medicale pregătite să acorde primul ajutor și pe de altă parte avem colaborări cu spitale publice sau private pentru redirecționarea rezidentului într-un spital pentru tratamentu acut, de exemplu.

Avem diferite meniuri pe care le lucrăm în fiecare săptămână. Avem, pe de o parte meniuri hiposodate, pe de altă parte, meniuri dedicate persoanelor cu diabet. Avem și meniuri normale.

Ceea ce pe noi ne interesează, pe lângă urmărirea meniului zilnic să fie conform dietei sale, este să fie gustos și să fie gătit în fiecare zi în bucătăria proprie.", a mai spus Iulian Pleșcan, CEO-ul complexului pentru seniori Vitalitas.

Subiecte în articol: Sfat de sănătate Iulian Pleşcan
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are