Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Corespondenţă Antena 3 CNN de pe linia frontului | Cum se pregătesc ucrainenii pentru luptele cu soldaţii ruşi

Corespondenţă Antena 3 CNN de pe linia frontului | Cum se pregătesc ucrainenii pentru luptele cu soldaţii ruşi

Antena 3 CNN este prima televiziune din România care a filmat chiar pe linia frontului, alături de armata ucraineană. Iată ultimele date despre războiul din Ucraina.

de Cristi Popovici    |   

Antena 3 CNN este prima televiziune din România care a filmat pe linia frontului alături de armata ucraineană în regiunea Doneţk, unde militarii îi țin în continuare la distanță pe ruși, însă pierderile sunt uriașe de ambele părți.

"Am plecat din regiunea Doneţk, însă mergem într-o altă zonă problematică din Ucraina, și anume către orașul Herson, bombardat de o săptămână în continuu.

Foarte curajoși militarii cu care am stat de vorbă și astăzi și ieri. Extrem de patrioți, foarte mulți din ei voluntari care s-au alăturat armatei la începutul războiului, IT-iști, economiști, bancheri, avocați, meserii civile pe care și le-au schimbat în momentul în care au văzut că țara lor este atacată.

Citeşte şi: Mărturii teribile ale militarilor care luptă în Ucraina | Voluntar român, despre tactica lui Putin: "Nu îi pasă câţi mor, este un măcel uşor, continuu"

Și-au pus familiile la protecție, unii în afara țării, alții în zone mai ferite de linia frontului, către capitala Kiev, către orașul Liov sau către Odesa, spre exemplu, și s-au înrolat în armată.

Sunt foarte multe victime pe zona aceea. Depinde de satul care este disputat. Spuneau ucrainienii că raportul victimelor este 1 la 7. Spre exemplu, la un soldat ucrainian, șapte soldați ruși sunt uciși în acest război.

În alte zone raportul este de 1 la 3. Zona unde am fost noi astăzi, spuneau ucrainienii, dar în acest moment nu sunt înaintări semnificative.

Citeşte şi: Echipa Antena 3 CNN, imagini în exclusivitate dintr-o misiune pe frontul din Ucraina: "Se aud bombardamente"

Pur și simplu se trage oarecum orbește și dintr-o parte și din cealaltă. Se încearcă prin drone, prin echipe de cercetare, să se descopere pozițiile inamice. Se dă ordin că către artilerie și de acolo se trage față de acum două luni, față de acum trei luni, însă bombardamentele sunt mai puține, pentru că și ucrainienii, și rușii au cam rămas fără muniție.

Însă în ultima săptămână, spuneau militarii ucrainieni, se simte acea ofensivă de primăvară din partea forțelor rusești. Încearcă să avanseze, dar nu pot. Nu se așteaptă ucrainienii la un atac masiv, în sensul în care ar veni rușii cu echipamente, cu tancuri, pentru că solul este mlăștinos, nu pot înainta și îi pot ține la depărtare.

Și astăzi, și ieri și alaltăieri, când am stat de vorbă și cu românul care este în zona Harkov, și cu militarii de astăzi, spuneau că au nevoie de muniții, au nevoie de armament și de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a ochi mai bine sistemele rusești, altfel vor rămâne doar în poziții defensive și nu pot trece pe ofensiva pe care o speră guvernul ucrainean și președintele Volodimir Zelenski", a spus Cristi Popovici, trimis special Antena 3 CNN în Ucraina, la emisiunea News Hour with CNN 

Citeşte şi: Corespondență Antena 3 CNN sub ploaia de rachete din Zaporojie | Care este situaţia acum pe front, în Ucraina

Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia soldati
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept