Antena 3 CNN Actualitate Creditele online: o modalitate simplă de a obține banii de care ai nevoie în Pandemie

Creditele online: o modalitate simplă de a obține banii de care ai nevoie în Pandemie

Instalarea pandemiei de coronavirus de la începutul anului a generat o serie de efecte economice negative, domeniul bancar fiind unul dintre domeniile principal afectate în România.

de Georgiana Adam    |   

Multe persoane s-au confruntat cu scăderea veniturilor prin intrarea în șomaj tehnic sau chiar a pierderii locului de muncă în urma închiderii companiilor la care lucrau, iar acest lucru a dus automat la amânarea plății ratelor pentru câteva sute de mii de români și la o absență de lichidități pentru bănci.

Numeroase instituții bancare și IFN-uri au fost puse în fața unor provocări cu care nu s-au mai confruntat și au fost nevoite să solicite modificarea reglementărilor privind amânarea plății ratelor de credit, dar și a condițiilor de creditare pentru toate tipurile de credit.

Însă, odată cu instalarea măsurilor de relaxare, pentru cei care au avut în plan solicitarea unui credit, majoritatea instituțiilor financiare au venit în sprijinul clienților cu soluții inovative, moderne, sigure și rapide de finanțare. În cele ce urmează, vom analiza principalele opțiuni apărute, precum și condițiile necesare obținerii unui împrumut.

Credit online – soluția în situațiile de criză

Catalogată drept o perioadă dificilă care a afectat fără precedent tot ce înseamnă viață în offline, se pare că, pe cealaltă parte, pandemia a reușit să digitalizeze un public nou, mai puțin obișnuit sau chiar străin față de online. Românii au utilizat mai frecvent soluțiile digitale pentru realizarea oricărui tip de acțiune: fie comunicare cu familia și prietenii, cumpărături, plăți și chiar operațiuni financiar-bancare de care au avut nevoie.

Deși vorbim despre o scădere evidentă a solicitărilor de împrumuturi, s-au înregistrat totuși cereri de credite în timpul pandemiei pentru achiziționarea de imobile sau pentru nevoi personale. În această perioadă, mai mulți utilizatori au descoperit că și în domeniul financiar-bancar și nebancar există deja soluții care să le faciliteze obținerea unui împrumut, și anume aplicarea online pentru un credit.

Toate instituțiile financiare au implementat platforme user-friendly și intuitive, cu toate informațiile necesare prin care clienții să poată accesa serviciile bancare de oriunde și oricând.

Pentru accesarea unor noi credite, atât băncile, cât și IFN-urile pun la dispoziție opțiunea de creditare online prin care clienții pot completa o cerere de împrumut direct pe site-ul instituției. Și nu puține au fost situațiile în care o persoană a avut nevoie urgentă de bani, pentru a rezolva o situație delicată cum ar fi o problemă medicală sau o reparație urgentă.

Cum funcționează creditul online?

Posibilitatea de a aplica pentru un credit online simplifică foarte mult întregul proces de obținere a sumei de bani necesare și limitează pe cât de mult interacțiunea fizică.

Documentația în baza căreia se va face solicitarea creditelor online este minimală, tocmai pentru a evita birocrația și deplasările.

La majoritatea instituțiilor, procedura online durează 60 de minute în medie, cu tot cu completarea cererii online, analiza acesteia, trimiterea actelor și semnarea contractului. Completarea cererii de credit se face în câteva minute și, pentru a aplica, în majoritatea cazurilor mai ai nevoie doar de o copie după actul de identitate, care se atașează tot online, iar suma de bani solicitată poate fi virată direct în contul tău bancar sau pe card.

Condițiile de creditare sunt avantajoase și accesibile - se adresează unui public mai mare, ratele sunt fixe și răspunsul finanțării este unul rapid.

Dacă vrei să accesezi un credit online, poți face asta din fața calculatorului, iar dacă întâmpini probleme, vei avea întotdeauna parte de îndrumare din partea consultanților bancari pentru a finaliza cu succes procedura.

Dacă te-ai convins că un credit online și fără birocrație e alegerea corectă, trebuie să decizi care este soluția cea mai avantajoasă pentru tine dintre zecile de oferte de creditare disponibile, adaptate tuturor nevoilor.

Credem că acest tip de creditare este soluția ideală pentru cazurile când ai nevoie de bani în cel mai scurt timp, fie că apelezi la o instituție bancară sau la un IFN. Prioritizează-ți cheltuielile, calculează-ți veniturile, analizează costurile unui credit, perioada de rambursare, pune pe o listă cheltuielile pe care le vei avea de făcut pentru luna următoare și alege ce este mai bun pentru tine în funcție de situația de moment.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"