Antena 3 CNN Politică Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă acuză: „Am fost condamnat nevinovat într-un dosar făcut la comandă. Am stat absolut degeaba în puşcărie”

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă acuză: „Am fost condamnat nevinovat într-un dosar făcut la comandă. Am stat absolut degeaba în puşcărie”

de S.T.    |   

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă a declarat, luni, că a fost condamnat într-un dosar făcut la comandă şi a susţinut că amnistia ar fi bună pentru cei care au suferit „anumite abuzuri” şi pentru reabilitarea imaginii instituţiilor din Justiţie.

„Părerea mea este că am fost condamnat nevinovat, datorită unui dosar făcut la comandă. Prin urmare, cred că am stat absolut degeaba în puşcărie”, a afirmat Niţă, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde fostul ministru a introdus o contestaţie în anulare.

În opinia acestuia, Curtea Constituţională a procedat corect în cazul deciziei privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.

Fostul ministru a mai spus că este „foarte corect” anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind emiterea unei ordonanţe de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate să poată depune contestaţii în anulare.

Întrebat de jurnalişti dacă ar fi utile amnistia şi graţierea, Niţă a răspuns: „Nu ştiu dacă amnistia este o variantă, dar, după opinia mea, amnistia ar fi bună şi pentru cei care au suferit anumite abuzuri din partea instituţiilor, dar şi pentru instituţii pentru a-şi reabilita imaginea faţă de abuzurile pe care le-au făcut”.

Pe 19 decembrie 2018, fostul ministru Constantin Niţă a fost eliberat din închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus suspendarea executării pedepsei sale.

Decizia a fost luată în baza hotărârii Curţii Constituţionale privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci de la ICCJ.

Niţă avea de executat o condamnare de patru ani, primită în iunie 2018, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 

Subiecte în articol: Constantin Nita dosar
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are