Antena 3 CNN Actualitate George Maior, audiat ca martor la Parchetul General

George Maior, audiat ca martor la Parchetul General

George Maior va fi audiat ca martor la Parchetul General, miercuri sau joi. Fostul director SRI a fost citat la Secția pentru investigarea magistraților pentru a aduce explicații în dosarul în care au fost audiați și Florian Coldea și Gabriel Oprea au fost audiați în Dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa.  

Rămâne de văzut dacă va veni. Maior a fost citat telefonic. 

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, foșta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este cercetată de Secția special pentru investigarea magistraților pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat, omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a plătit unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Subiecte în articol: Sinteza Zilei George Maior
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani