Antena 3 CNN Actualitate Guvernul schimbă din funcție mai mulți prefecți și subprefecți

Guvernul schimbă din funcție mai mulți prefecți și subprefecți

UPDATE- Guvernul a decis în ședința de joi schimbarea prefecților din județele Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare și Vaslui.

Guvernul a decis schimbarea a 9 prefecţi după ce premierul a cerut ministrului Internelor o evaluare a activităţii acestora. Decizia de încetare a exercitării funcţiei de prefect a prefecților a fost luată în şedinţa săptămânală de joi a Executivului.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Execuitvul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul e scurt

"A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi", a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.

Subiecte în articol: guvern Dacian Cioloş prefecti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului