Antena 3 CNN Actualitate Idei de ținute chic cu rochițe și sandale

Idei de ținute chic cu rochițe și sandale

Temperaturile ridicate din timpul sezonului cald cer ținute lejere și comode, astfel încât să te poți bucura de vară fără a resimți vreun disconfort fizic și, bineînțeles, să arăți chic în orice moment al zilei. Rochițele de vară și sandalele sunt cele mai îndrăgite piese din garderoba unei femei, pentru că sunt delicate, lejere și extrem de ușor de purtat. Vă prezentăm mai jos câteva tipuri de rochii de seara, ocazie, zi, casual sau office, potrivite în timpul sezonului cald.  Fie că vrei să mergi la o plimbare, la serviciu sau în vacanță, ai nevoie de rochii confecționate din țesături vaporoase, confecționate din bumbac, mătase, voal, in sau vâscoză, ca să faci față cu brio căldurii, precum și de sandale trendy și comode. Să nu uităm de accesoriul cel mai important care vine în completarea acestora, geanta, al cărei model trebuie adaptat combinației vestimentare. 

Rochia lungă cu sandale cu platformă
Fiecare reprezentantă a sexului frumos are în garderobă o multitudine de rochii de ocazie, seara, zi si cel puțin o rochie lungă de vară, pentru că sunt de nelipsit în zilele caniculare. Acestea sunt foarte chic,  protejează corpul de razele solare și fac o echipă perfectă cu o pereche de sandale cu platformă, o pălărie și o curea în talie. Modelele de sandale pe care le poți alătura unei rochii lungi sunt foarte variate, de la clasicele sandale cu talpă ortopedică, până la cele cu platformă dreaptă, inspirate de portul japonez. Sandalele cu platformă completează perfect ţinutele de zi, care includ o rochie lungă și o geantă de umăr colorată de sezon, dar şi pe cele de seară, alături de o rochie maxi, elegantă, și un clutch pe măsură. 

Rochia supradimensionată cu sandale tip papuci 
Modelul rochiei supradimensionate nu se adresează doar femeilor cu forme accentuate sau siluetelor mai plinuțe, ci merg purtate pe orice tip de corp, acesta fiind unul dintre marile atuuri ale rochiei oversized. Croiul larg și lejer asigură un confort deosebit în zilele caniculare. Alege să porți o pereche de sandale de tip papuci, o geantă hobo și te vei simți comod toată ziua. Sandalele tip papuci au cucerit podiumurile modei, propulsate fiind de designeri, iar iniţiativa a trecut repede în moda străzii, de unde au migrat imediat în garderobele fashionistelor. Sandalele tip papuci nu se dezic de ținutele casual cu tricouri şi blugi, dar se combină stilat cu aceste rochii fluide, oversized, dând nota de chic a unui outfit feminin în tendinţe. 

Rochia înflorată cu sandale peep-toe
Rochia cu imprimeu floral este piesa centrală în sezonul cald, pentru că, un look feminin, delicat și în acord cu natura înconjurătoare este de nelipsit din arsenalul unei femei care se respectă. Această rochie se asortează excelent cu o pereche de sandale cu vârf decupat. Sandale peep-toe au ceva aparte. Prin forma lor, ele dețin tot ce e necesar pentru ca piciorul să arate fabulos, să se miște liber și să fie aerisit. Felul elegant în care accentuează bombeul, lăsand să se vadă doar o mică parte a degetelor de la picioare, le transformă într-un model senzual-cuminte, care se asortează de minune cu o rochiță înflorată de vară. Bineînțeles, poți completa ținuta cu o geantă, modelul cu baretă, tip poștaș, fiind nu doar chic, ci și extrem de comod.

Rochia A-line cu sandale cu șiret
Rochia A-line sau trapez este printre preferate, pentru că se potrivește oricărui tip de siluetă și are calitatea de a scoate în evidență fragilitatea și delicatețea unei femei. De asemenea, acest model merge purtat chiar și de către femeile care au picioarele și șoldurile mai plinuțe, pentru că ascunde aceste mici imperfecțiuni. O astfel de rochie se asortează cu multe modele de sandale, dintre care le recomandăm pe cele cu şiret, întrucat au luat cu asalt tendinţele acutuale şi cu siguranță vrei o ținută la modă. Poți alege dintr-o gamă largă de modele feminine, glam, accesorizate sau nu cu toc. Şireturile sunt dispuse ornamental deasupra gleznelor şi pot fi colorate în tonuri  neutre sau intense, după preferințe. Ele însoţesc perfect și rochiile fluide sau pantalonii de vară.

Rochia cămașă cu sandale romane
Ce poate fi mai chic decat o ținută alcătuită dintr-o rochie cămașă și o pereche de sandale romane? Rochia cămașă, celebra creație a lui Coco Chanel, a devenit populară pentru versatilitatea și comoditatea ei, în prezent nelipsind din nicio garderobă. O poți purta aproape în orice ocazie, într-un outfit de zi, de seară sau chiar la birou. În zilele călduroase, la o plimbare prin parc sau o sesiune de shopping, alege să o asortezi cu o pereche de sandale romane, iar rezultatul va fi absolut încantător. Puţine încălţări sunt mai seducătoare decât sandalelele gladiator. Cu barete şi cureluşe care iau cu asalt glezna, gamba şi laba piciorului, într-un joc decorativ spectaculos, acest model completează perfect o ținută de vară cu o rochie cămasă și o geantă de umăr oversized. Asocierile cu rochii în tonuri vii sau pastelat-romantice, cu rochii cu paiete şi cele în dungi sunt de mare efect, dar, totodată, aceste sandale se asortează de minune și cu topuri boho şi jeansi scurţi. 

Little Black Dress cu sandale transparente
Clasica rochie neagra este deja o legendă și nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu siguranță nu există nicio doamnă sau domnișoară care să nu aibă în garderoba sa cel puțin o astfel de rochie, chiar și în sezonul cald, cand avem tendința să evităm tonurile închise și să le alegem pe cele care se potrivesc cu natura vie. Rochia neagră își păstrează statutul de piesă centrală și nu mai rămane decat să găsești încălțări speciale, care să o pună în valoare, și o geantă pe măsură. Sandalele transparente sunt o opțiune îndrăzneață și trendy, calea cea mai sigură de a aduce în centrul atenţiei o fashionistă care poartă populara Little Back Dress. Modelele de sandale variază, ele pot fi fabricate integral din materiale transparente, cu tocuri transparente sau pot avea doar inserţii transparente pe decorul piesei. Poți investi cu încredere într-o astfel de pereche de încălțări, pentru că o poți purta cu multiple piese din dressing, precum jeansi în croi mom, cropped sau lejer, bluze lejere, cu volane, în combinaţie cu blugi slim şi bluze vaporoase alături de fuste înflorate. 

Vara este anotimpul preferat al tuturor femeilor preocupate de fashion și de imaginea lor, pentru că, a arăta bine este una dintre valorile după care se ghidează reprezentantele sexului frumos, iar ținutele specifice sezonului cald sunt cele mai în măsură să facă acest lucru, în special aceste două piese iconice, rochiile și sandalele. Le dorim în garderobă în număr cat mai mare și cat mai variate, iar Zapatos vine tocmai în întampinarea acestor dorințe, cu modele care satisfac toate gusturile. Te invităm să verifici oferta noastră și să îți reîmprospătezi garderoba de vară cu cele mai frumoase și mai noi modele de rochii și sandale.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște